O tânără din Constanța, printre câștigătorii programului "Permis pentru viitor" în 2024

284
O tânără din Constanța, printre câștigătorii programului

Articole de la același autor

35 de tineri români din medii defavorizate vor beneficia de gratuitate la școala de șoferi, prin programul „Permis pentru viitor“, organizat de Fundația pentru Comunitate. O tânără din Constanța se află printre norocoși.

Cei 35 de tineri sunt câștigătorii concursului de proiecte din cadrul celei de-a 9-a ediții a programului „Permis pentru viitor“. Aceștia vor primi finanțare pentru școala de șoferi categoriile B, C/CE și D/DE. Finanțarea este acordată de o firmă privată din România, care acoperă costurile școlii de șoferi și cheltuielile adiacente. În cadrul celor opt ediții anterioare ale programului, 337 de tineri au beneficiat de sprijin financiar pentru școala de șoferi.

381 de proiecte au fost înscrise anul acesta. Tinerii au câștigat finanțare în valoare totală de 140.000 lei pentru acoperirea costurilor școlii de șoferi și a cheltuielilor adiacente. În decursul celor nouă ani de la lansarea programului, 372 de tineri au beneficiat de sprijin financiar pentru școala de șoferi. Persoanele interesate au avut două luni la dispoziție pentru a aplica, între 24 noiembrie 2023 și 24 ianuarie. Pentru obținerea finanțării, au candidat persoane care provin din 39 de județe și din București. Dintre cele 381 de cereri depuse, au fost 319 solicitări de finanțare pentru obținerea permisului de conducere pentru categoriile B, BE și B adaptat, 51 pentru categoriile C și CE, 7 pentru D și DE, 3 pentru tractoare agricole și o solicitare pentru tramvai.

Beneficiarii acestei ediții a programului „Permis pentru viitor“ provin din 21 județe. Este vorba despre Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Satu Mare, Suceava, Timiș, Tulcea, Vrancea și municipiul București. Dintre cei 35 de beneficiari, 30 au obținut finanțare pentru a urma cursurile școlii de șoferi în vederea obținerii permisului de conducere la categoriile B, patru pentru categoria C/CE și un tânăr pentru categoria D/DE.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.87 secunde