Oamenii afectați de inundații vor primi ajutor financiar de la stat

206
Oamenii afectați de inundații vor primi ajutor financiar de la stat - zmuymduznzmzmta1mzy4mwjkyjq2n2ex-1687081916.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Muncii, Marius Budăi a anunțat că în următoarea ședință de Guvern va fi adoptată o hotărâre privitoare la despăgubirile pentru cei afectați de calamități. 

“Adoptăm, în următoarea ședință de Guvern, o Hotărăre în vederea stabilirii sumelor de bani care vor fi acordate drept despăgubiri familiilor ale căror locuințe au fost afectate de calamități. Hotărârea se va aplica în primul rând locuitorilor din comuna Grecești, județul Dolj, afectați de inundații în aceste zile”, a explicat ministrul Marius Budăi.

Un anunț asemănător a făcut și premierul Marcel Ciolacu.

“Oamenii afectați de inundațiile din ultimele zile vor fi ajutați de Guvern! Cele mai mari probleme sunt în localitatea Grecești din Dolj, unde mai multe zeci de persoane sunt izolate sau au fost evacuate preventiv. Ne-am asigurat prin Departamentul pentru Situații de Urgență că acești oameni vor primi mâncare caldă și apă. De asemenea, am vorbit cu autoritățile din localitate să găsim soluții pentru ca oamenii să aibă unde să doarmă la noapte și am dat asigurări că vom aloca imediat bani din fondul de rezervă pentru refacerea drumurilor și remedierea pagubelor”, a anunțat Ciolacu pe Facebook.

Premierul a mai spus că ajutoare vor fi distribuite și în alte comunități.

“Am convocat Comitetul Național pentru Situații de Urgență pentru a aproba acordarea unor ajutoare pentru oamenii din Ighiu, județul Alba. Sunt în permanent contact cu ministrul Mediului care monitorizează situația, dar și cu celelalte autorități responsabile pentru ca toată lumea să intervină rapid și să limităm cât mai mult efectele asupra oamenilor”, a precizat Marcel Ciolacu.

Ajutoarele de urgență se vor acorda în limita sumei de 7.000.000 lei din fondurile prevăzute cu această destinație în bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale astfel: 

- câte 10.000 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror locuințe au fost afectate în proporție de peste 75%, inclusiv;  
- câte 7.000 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror locuințe au fost afectate în proporție cuprinsă între 50%, inclusiv și 75%;  

- 4.500 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror locuințe au fost afectate în proporție cuprinsă între 25%, inclusiv și 50%;

- câte 2.500 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror locuințe au fost afectate în proporție de până la 25%;  

- 1.500 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror bunuri din locuință au fost deteriorate, indiferent de numărul sau tipul bunurilor.  

În cazul în care, urmare inundațiilor, alunecărilor de teren și fenomenelor meteorologice deosebite se înregistrează pierderi de vieți omenești, familia persoanei decedate beneficiază suplimentar de suma de 7.500 lei, indiferent de numărul victimelor.



De asemenea, persoanele din Greceşti (Dolj) afectate de inundaţii vor beneficia şi de ajutoare de urgenţă constând în produse alimentare, precum conserve şi sticle cu apă minerală, în valoare de 6.500 de lei.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.667 secunde