"Orașul meu din Mozaic", la răscrucea dintre artă și societate

253

Articole de la același autor

21 de lucrări decorative vor putea fi admirate în curând pe trotuarele din dreptul a 10 treceri de pietoni din Constanța. Lucrările de artă sunt deja în lucru și vor alcătui o hartă de mari dimensiuni a poveștilor care se fac auzite în "Orașul meu din Mozaic", înfrumusețând spațiile, dar și spiritele și sufletele celor care își duc existența în aceste spații.


Tinerii voluntari care participă la această inițiativă sunt locuitori ai "Orașului meu din Mozaic" și curajoși creatori ai unul alt fel de cotidian, mai frumos, pentru diversele cartiere ale Constanței în care sălășluiesc, ce vor să-și estetizeze spațiile comunitare și să învețe, în cadrul Masterclass-ului "Ucenicul mozaicar", cum se face o lucrare de mozaic. 


"Orașul meu din Mozaic" este un proiect care se situează, în cel mai fericit mod, la răscrucea dintre artă, societate, știință și meșteșug și readuce în memoria colectivă tehnica de montaj a mozaicului și secretele ei.


Potrivit organizatorilor, proiectul "Orașul meu din Mozaic" este o inițiativă profund originală, ce reunește sub auspiciile sale 21 de lucrări de artă, de la concept până la realizare, și care face să relaționeze, în cel mai fericit mod, funcția socială a artei cu reprezentarea ei concretă, realizată de unii dintre cei mai importanți factori sociali, tinerii. 


Obiectivul central îl reprezintă atragerea cât mai multor tineri către studiul artelor și meșteșugurilor ei specifice și așezarea Constanței pe harta turismului de lucrări de artă urbană. 


Echipa de voluntari este formată din: Sorin Papadopol, Victoria-Cristiana Radu, Iulia-Mina Tömpe, Miana-Crina Ene, Matei Balcan, Daniel State, Anca Negrilă, Andreea Bodonea, Elena-Georgiana Andriș, Adelina-Valeria Măriuță, Cosmin Țone, Alina-Cristina Buzoianu, Andrei Niculae, Ovidiu-Eugen Rusu, Mihaela Tănase, Theo Teodorof.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4529 secunde