Până când mai puteți declara și plăti taxa de liniște pentru Mamaia și Satul de Vacanță

159
Până când mai puteți declara și plăti  taxa de liniște  pentru Mamaia  și Satul de Vacanță - panacandmaiputetispit-1467218231.jpg
Agenții economici din stațiunea Mamaia și Satul de Vacanță mai au la dispoziție numai două zile pentru a declara și achita taxa de liniște.

Potrivit reprezentanților Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța, vineri, 1 iulie, este ultima zi pentru declararea, respectiv plata taxei pentru creșterea gradului de liniște și siguranță în derularea activităților economice.

"Taxa este în cuantum de 0,3 lei pe metru pătrat sau fracție de mp din suprafața utilă deținută și este datorată de toți operatorii economici, respectiv persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale și persoane juridice, care desfășoară activități economice, indiferent de activitatea desfășurată. Neachitarea taxei la termenul scadent atrage după sine majorări de întârziere în cuantum de 1 la sută pentru fiecare lună sau fracție de lună", precizează directorul executiv al SPIT Constanța, Virginia Uzun.

Potrivit acesteia, constituie contravenții depunerea peste termen a declarațiilor, nedepunerea declarațiilor, depunerea declarațiilor cu informații eronate, nedeclararea în termen de 30 de zile a modificărilor intervenite care conduc la recalcularea taxei și se sancționează cu amendă de la 279 lei la 696 lei, în cazul persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale și întreprinderilor familiale și cu amendă de la 1.116 lei la 2.500 lei, în cazul persoanelor juridice.

Declarația privind taxa pentru creșterea gradului de liniște și siguranță în derularea activităților economice" și documentele necesare declarării se găsesc pe site-ul instituției, www.spit-ct.ro, secțiunea Persoane Juridice - Documente declarare - Taxa pentru creșterea gradului de liniște și siguranță în derularea activităților economice. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3941 secunde