Panică la o grădiniță din Constanța unde un copil s-a îmbolnăvit de meningită

271
Panică la o grădiniță din Constanța unde un copil s-a îmbolnăvit de meningită - meningitagradinita21-1576100491.jpg

Articole de la același autor

Panică mare, ieri, la Grădinița nr. 8 din Constanța. Părinții s-au speriat, după ce au aflat că un copil de acolo este bolnav de meningită virală. Referitor la acest caz, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean au declarat că  s-a discutat, deja, cu conducerea unității de învățământ, care le-a precizat că micuțul nu a mai frecventat grădinița în ultimele două săptămâni, deci virusul nu a fost contactat în colectivitate. 


"La acest moment, Direcția de Sănătate Publică Județeană nu consideră necesară intervenția, fiind vorba despre un caz izolat. Conducerea unității de învățământ va opera o dezinfecție în cursul zilei de vineri. Pe această cale, sfătuim părinții să nu se sperie, pentru că nu există un pericol pentru copiii care frecventează grădinița", a declarat Marinela Mrejeru, inspector școlar.
Precizăm că, în ziua de azi, meningita nu este o afecțiune foarte des întâlnită, dar este extrem de periculoasă, mai ales pentru copiii de vârstă mică. Întrucât forma bacteriană poate conduce chiar la deces, este important să recunoașteți semnele sale distinctive și să mergeți la medic dacă situația o impune. 


Cum debutează boala? Meningita apare atunci când membrana care acoperă creierul și coloana vertebrală, denumită meninge, se infectează și se inflamează. Aceasta este cauzată, de obicei, fie de infecții bacteriene, fie virale. 
Specialiștii spun că există mai multe tipuri de meningită. Tocmai de aceea, medicii constănțeni recomandă ca în instituțiile școlare să se țină cont întotdeauna de regulile ce țin de igienă. Ei sunt de părere că igiena personală este foarte importantă, astfel că cei mici trebuie îndemnați tot timpul să se spele pe mâini des și să strănute numai în batista personală. 


Medicii afirmă că principalele simptome constau în înțepături și dureri ale gâtului, mai ales atunci când persoana respectivă încearcă să își ducă bărbia la piept, febră, durere de cap, vomă, stare de somnolență sau crize. Desigur, bolnavii se pot confrunta și cu alte probleme, mai ales dacă suferă și de alte boli. La copii, însă, simptomele pot fi confundate cu cele ale unei răceli, pot tuși și pot avea probleme de respirație. 


Simptomele mai puțin cunoscute ale meningitei presupun durere și slăbiciune musculară, senzații ciudate, precum furnicături, sensibilitate a ochilor și intoleranță la lumina puternică sau iritații pe piele. De asemenea, există o gamă variată de infecții virale și bacteriene care cauzează meningita, aceasta apărând în urma unei complicații a altei afecțiuni, precum varicelă sau pojar.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3907 secunde