Parteneriat "Oceanic Club"/ Studenți francezi cercetează delfinii din Marea Neagră

153
Parteneriat

Articole de la același autor

Studenți de la o școală importantă din Franța vor efectua la Constanța stagii de practică în domeniul cercetării delfinilor, alături de reprezentanți ai Societății de Explorări Oceanografice și Protecție a Mediului Marin "Oceanic Club".


Colaborarea se desfășoară în cadrul unui parteneriat cu școala universitară de medicină veterinară L'école Nationale Vétérinaire d'Alfort. "Este vorba despre un mare succes al programului nostru destinat cercetării și protecției cetaceelor din Marea Neagră, «Delfinii în criză! - Dolphins in distress!».

Datorită succesului înregistrat prin publicarea tezei de doctorat a domnișoarei Anne-Claire Le Corre efectuată în urma parteneriatului cu organizația noastră, prestigioasa școală universitară de medicină veterinară L'école Nationale Vétérinaire d'Alfort ne-a comunicat decizia de a permanentiza parteneriatul început anul trecut. Astfel în cursul acestui an S.E.O.P.M.M. «Oceanic-Club» va primi, din nou, pentru efectuarea unor stagii de practică în domeniul cercetării delfinilor, studenți din cadrul acestei școli", a declarat biologul Răzvan Popescu Mirceni, președintele "Oceanic Club".  Potrivit acestuia, în cursul lunii iulie va avea loc un stagiu privind prelevarea, conservarea și prelucrarea probelor de țesut pentru analize de genetică. Acestea vor fi utilizate pentru studiul pe care echipa "Oceanic Club" și partenerii săi îl efectuează asupra populațiilor de cetacee din bazinul de vest al Mării Negre.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4824 secunde