Paul Anghel (ANPC): Înscrierea pe etichetă ''hrănit cu porumb'', doar dacă cel puţin jumătate din hrană este porumb

270
1
Paul Anghel (ANPC): Înscrierea pe etichetă ''hrănit cu porumb'', doar dacă cel puţin jumătate din hrană este porumb - carnedepuie17115542594361200x676-1711820357.jpg

Articole de la același autor

Înscrierea pe etichete "hrănit cu porumb" este permisă doar dacă minimum 50% din hrana păsărilor este porumb, a scris, sâmbătă seara, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), Paul Anghel, într-o postare pe Facebook.


"În urma discuţiilor şi a informaţiilor contradictorii apărute în spaţiul public, în ultima săptămână, consider că este oportun să aduc clarificări cu privire la subiectele vehiculate în mass media. În legătură cu subiectul generic numit "puiul vopsit" cred că toţi consumatorii au înţeles că este vorba despre o expresie metaforică, menită să descrie constanta noastră preocupare legată de informarea completă, corectă şi precisă a produselor în general şi în cazul de faţă a celor din carne de pui. În atribuţiile permanente ale instuţiei noastre se află verificarea conformităţii produselor care se comercializează în magazine de specialitate, cu normele legale în vigoare. Noi încercăm, prin controalele întreprinse, să evităm înşelarea consumatorilor prin afişarea pe etichetele produselor a unor informaţii care nu corespund realităţii şi nu de puţine ori am depistat practice nelegale/comerciale incorecte/înşelătoare. Folosirea în produse a unor aditivi alimentari, omologaţi de instituţiile de specialitate nu este periculoasă pentru consumator. Aceia dintre producători care decid să ofere un produs premium, cum ar fi "puiul hrănit cu porumb" folosesc cereale, de exemplu porumb, pentru a obţine produse superioare din punct de vedere vizual şi calitativ. Monitorizăm constant conformarea acestora la normele legale privind etichetare, astfel încât este permis să înscrie pe etichete "hrănit cu porumb" doar dacă minim 50% din hrana păsărilor este porumb", spune Paul Anghel.


Comentează știrea

Avtoservis_ykEt
31 martie

Мастера-профессионалы с опытом более 10 лет Ремонт праворуких авто в Москве http://www.tokyogarage.ru.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4958 secunde