Pensionarii vor beneficia și anul acesta de tichete „Respect”

673
Pensionarii vor beneficia și anul acesta de tichete „Respect” - candvintichetelerespect-1617126082.jpg

Articole de la același autor

Vârstnicii constănţeni şi persoanele cu venituri reduse vor beneficia şi anul acesta de tichete „Respect”, cu care îşi pot cumpăra alimente sau alte produse de strictă necesitate. Procedurile sunt în derulare şi prima tranşă va fi distribuită în perioada următoare.

Peste 30.000 de pensionari din municipiul Constanţa, cu pensii mai mici de 1.840 de lei, vor primi în 2021 tichete „Respect”. Autorităţile locale au menţinut cuantumul de 50 de lei pentru un bon valoric, la fel ca în anii anteriori. Tichetele vor fi acordate în opt tranşe, în cursul anului calendaristic. Fondurile alocate depăşesc 12,4 milioane lei, reprezentând atât valoarea nominală a tichetelor valorice, cât şi serviciile de imprimare şi distribuire ale acestora.

„În prezent, se derulează procedurile de achiziţie a serviciilor de imprimare şi distribuire a tichetelor. Când acestea vor fi finalizate, se va trece la distribuirea primei tranşe”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, Ionela Halciuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa.

Aşadar, dacă licitaţiile se vor derula fără probleme, există şansa ca primele tichete să fie distribuite în luna aprilie, înainte de sărbătorile de Paște. Pot beneficia de tichete „Respect” persoanele care au calitatea de pensionar sau sunt indemnizate în baza legilor speciale şi ale căror venituri lunare cumulate în sumă netă sunt mai mici sau cel mult egale cu suma de 1.840 de lei, persoanele fără niciun venit care împlinesc în 2021 cel puţin vârsta de 60 de ani, persoanele cu handicap grav sau accentuat, persoanele care beneficiază de venit minim garantat şi persoanele care primesc alocaţie pentru susţinerea familiei în baza Legii nr. 277/2020, inclusiv soţul sau soţia reprezentantului legal.

Înscrierea în program se face în baza cererii tip, copiei de buletin sau a cărţii de identitate valabilă, care poartă menţiunea „conform cu originalul”, şi a documentelor prevăzute în cerere la codul de venit corespunzător, după caz.

Persoanele interesate pot obţine informaţii suplimentare de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială, Direcţia Sprijin Comunitar şi Serviciul Sprijin Comunitar şi Evenimente Sociale, din cadrul Primăriei Constanţa, la numerele de telefon 0341/448.530 şi 0341/180.107.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6782 secunde