Peste 2.250 de salariați din sănătate, bolnavi de Covid-19

206

Articole de la același autor

2.252 de salariați din sănătate din întreaga țară sunt infectați, în prezent, cu noul coronavirus. Cifrele au fost făcute publice de reprezentanții Federației Solidaritatea Sanitară.

Aceștia solicită ministrului Sănătății să comunice public planul de măsuri de sănătate și securitate în muncă, având în vedere "această situație dezastruoasă" și să demareze modificarea lui. "Este necesară o strategie comună de acțiune privind protecția sănătății și securității lucrătorilor din sănătate, Ministerul Sănătății având obligația legală și contractuală s-o realizeze împreună cu federațiile sindicale reprezentative la nivel de sector", subliniază reprezentanții angajaților din spitale.

Aceștia propun implementarea criteriilor naționale și principiilor etice de organizare a resurselor umane din sănătate în pandemia Covid-19, elaborarea standardelor de consum al echipamentelor individuale de protecție la care au dreptul lucrătorii din sănătate care tratează pacienți suspectați sau infectați cu SRAS-CoV-2. De asemenea, cei de la Federația Solidaritatea Sanitară consideră necesară modificarea Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei Covid-19.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1722 secunde