Peste 4,3 tone de deșeuri, colectate anul acesta în programul România Limpede

85
Peste 4,3 tone de deșeuri, colectate anul acesta în programul România Limpede - colectare-deseuri-1695905624.jpg

Articole de la același autor

Sub egida România Limpede, asociația Mai mult Verde, în colaborare cu Lidl România, Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP) și WWF România au organizat, și anul acesta, activități de colectare a deșeurilor și de educație ecologică în orașele de pe malurile Dunării.

Astfel, în perioada 1 – 8 septembrie, peste 300 de voluntari și participanți au luat la cunoștință despre cum pot combate poluarea cu plastic și au contribuit la colectarea a 4,3 tone de deșeuri, dintre care 3 tone de plastic. Inițiativa România Limpede s-a desfășurat în cadrul programului de colectare a plasticului din Dunăre, River Cleanup Collective @Dunăre, lansat de grupul Schwarz, care a avut loc simultan în țările riverane fluviului, unde Grupul este prezent.

De asemenea, cu ajutorul asociației Mai Mult Verde, au fost demarate acțiuni de ecologizare în 7 orașe riverane Dunării. Este vorba despre Drobeta-Turnu Severin, Turnu Măgurele, Oltenița, Călărași, Cernavodă, Brăila și Galați. La acțiuni au participat 210 voluntari, care au reușit să strângă peste 3,5 tone de deșeuri, dintre care 2,4 tone de plastic. Mai mult decât atât, ediția de anul acesta a adus și o noutate la nivel de metodă de colectare a plasticului. În acest sens, au avut loc 2 acțiuni de caiagizare, un mix între plimbările cu caiacul și colectarea deșeurilor plutitoare. 25 de voluntari au vâslit pentru un mediu mai curat la Giurgiu și Oltenița și au colectat 175 kg de deșeuri. Dintre ele, 120 kg erau de plastic. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2502 secunde