Petiţie în mediul online pentru redeschiderea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa

617
Petiţie în mediul online pentru redeschiderea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa - img0664-1641562824.jpg
O constănţeancă a formulat o petiţie în mediul online, care este adresată Consiliului Local Constanța, Primăriei Constanța, Direcției de Sănătate Publică Constanța, Departamentului pentru Situații de Urgență Constanța și Ministerului Sănătății, prin care se solicită redeschiderea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase, grav afectat, în urma incendiului devastator din data de 1 octombrie 2021.

În doar câteva ore, aceasta a fost semnată deja de peste 6.500 de persoane.

În petiţia ce poate fi găsită pe acest link https://campaniamea.declic.ro/petitions/redeschideti-spitalul-de-boli-infectioase-din-constanta-1?bucket&source=facebook-share-button&time=1641482080&utm_campaign&utm_source=facebook&share=02f5e5b4-1989-47b3-8c63-bb456f90c8ed&fbclid=IwAR3HMBaWPoEVJUWInk10ZvnEjXCg3mvriK-Qnwr7T71Mb6FRZWpNmO6hlig se precizează foarte clar că în urmă cu peste trei luni, unitatea sanitară și-a suspendat activitatea în urma unui incendiu în care și-au pierdut viața mai multe persoane. Incendiul a izbucnit în secția ATI, suprasolicitată de instalațiile necesare tratării cazurilor grave și foarte grave de COVID-19 pe care spitalul le-a preluat de la începutul pandemiei.

„Imediat după incendiu autoritățile publice au dat asigurări că vor deschide cât mai repede spitalul, s-a avansat chiar și un termen (15 decembrie) pentru acest lucru. Suntem în ianuarie 2022 și încă nu se știe nimic legat de viitorul acestui spital. Circa 300 de angajați ai spitalului au fost detașați în alte spitale din județ și așteaptă să li se spună când vor putea reveni în spitalul de care aparțin, spital pe care îl numesc ”acasă”. Medici din cadrul spitalului au avertizat că în 6 luni de la incendiu spitalului i se poate retrage avizul ANMCS dacă nu-și reia activitatea în structura pentru care care și-a primit acel aviz, respectiv 220 de paturi.

În România ne apropiem cu pași repezi de valul 5 al pandemiei de COVID, iar acest spital, care este vital pentru lupta contra pandemiei în toată zona Dobrogei, stă închis. Nici măcar nu a primit un aviz să poată evalua pacienți de COVID-19 în containerele folosite pentru vaccinare și drept camere de gardă, pentru că îi lipsește o farmacie și un laborator. Cerem autorităților SĂ AVIZEZE DE URGENȚĂ deschiderea unui Centru de Evaluare COVID în curtea spitalului, acolo unde deja funcționează centrul de vaccinare.

Cerem autorităților să URGENTEZE ACHIZIȚIA SPITALULUI MODULAR, care să poată înlocui paturile pierdute în urma incendiului.

Cerem autorităților să URGENTEZE REPARAȚIILE la clădirea spitalului afectată de incendiu”, se arată în petiţie.

Pagina a fost generata in 0.4127 secunde