Piscine amenințate cu închiderea

221
Piscine amenințate cu închiderea - piscina-1305717733.jpg

Articole de la același autor

Piscinele și ștrandurile pot fi refugiul ideal pentru o zi toridă de vară. Pe cât sunt de binevenite, pe atât de periculoase sunt, însă, pentru sănătate, dacă apa de îmbăiere nu este curată sau dacă marginea piscinei nu a fost spălată corespunzător.

De aceea, începând cu 1 iunie, specialiștii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Constanța vor efectua controale drastice la piscinele de pe litoralul românesc.

"Am început, zilele acestea, cu apa de îmbăiere a Mării Negre, iar de la 1 iunie, vom verifica la sânge deținătorii de piscine, pentru a reduce la minim îmbolnăvirile. Vor fi recoltate probe fizio-chimice de la toate piscinele, atât de interior, cât și de exterior, cel puțin o dată pe săptămână. Cele unde vor fi descoperite probleme vor fi închise", a declarat dr. Constantin Dina, directorul executiv al DSP Constanța.

Pentru că este vorba de un volum mare de muncă, personalul responsabil cu aceste verificări va fi suplimentat.



Boli "culese" din piscină


O baie într-o piscină murdară vă poate îmbolnăvi de infecții ale pielii, precum pitiriazis verticolor sau micoze. În schimb, o piscină cu exces de clor provoacă usturimi ale ochilor, iritări nazale și probleme de respirație.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 01 Aprilie 2011
Stire din Sănătate : Medicii dau bir cu fugiții
Vineri, 05 Noiembrie 2010
Stire din Sănătate : Pneumonia face ravagii în Constanța
Sâmbătă, 07 August 2010
Stire din Sănătate : Apa din piscină vă poate îmbolnăvi
Pagina a fost generata in 0.6976 secunde