Plajele de pe litoral, puse la adăpost de furtunile din iarnă

338
Plajele de pe litoral, puse la adăpost de furtunile din iarnă - plajeledepelitoral1-1607969828.jpg

Articole de la același autor

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a finalizat pregătirea plajelor pentru sezonul rece. Lucrările de conservare au început în luna octombrie, după preluarea plajelor de la operatorii economici, şi s-a reuşit finalizarea loc chiar mai devreme decât a fost planificat.

Astfel, plajele au fost curăţate şi igienizate, au fost montate carduri de stuf şi s-au constituit depozite de nisip. În Mamaia, din cei 6.500 de metri de garduri de protecţie care se montau în fiecare an, momentan au fost puşi aproximativ 1.000 de metri liniari, având în vedere executarea lucrărilor privind proiectul de Reducere a eroziunii costiere, faza a doua. La Eforie, sunt peste 2.000 de metri de garduri de stuf, iar, în staţiunile din sud, peste 1.500 de metri. Depozitele de nisip au fost făcute pe cordonul Venus – Saturn, pentru înnisiparea zonelor erodate de furtunile existente în timpul iernii. În depozite, se constituie cantităţi de câteva zeci de metri cubi de nisip, care urmează să fie transportate în primăvară acolo unde va fi necesar în vederea pregătirii plajelor în sezonul estival 2021.

Între timp, pe şantierul din staţiunea Mamaia, se lucrează permanent la lărgirea plajelor. Deja a fost finalizată înnisiparea a peste 1.000 de metri liniari din cei 7.000 care vor forma noua plajă din zona Mamaia – Năvodari. În curând, vor începe lucrările şi în Eforie. „În doar două ore şi jumătate, se pompează peste 10.000 de metri cubi de nisip pe plajele noastre. În total, la finalul proiectului de stopare a eroziunii costiere, vom avea pe tot litoralul nostru undeva la peste 10 milioane de metri pătraţi de plajă nouă, întinse pe o lungime de peste 25 km. Acest nou teritoriu al României, gata în 2023, va fi protejat de 24 de diguri noi, în lungime totală de peste 17 km şi protecţii de mal în lungime de peste 2.000 de metri”, a explicat directorul ABADL, Bogdan Bola.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.7002 secunde