PNŢCD Constanţa, evacuat din sediul de pe bulevardul Ferdinand. „Am pus legea în aplicare”

1527

Articole de la același autor

Sediul filialei Constanţa a Partidului Naţional Ţărănesc Creştin şi Democrat, de pe bulevardul Ferdinand, a fost evacuat, joi dimineaţă, 24 februarie, după o intervenţie a executorului judecătoresc angajat de conducerea RAEDPP pentru punerea în aplicare a hotărârii instanţei de eliberare a imobilului.

Contractul de închiriere pentru sediul respectiv a expirat şi Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public Privat Constanţa (RAEDPP) a deschis, în urmă cu doi ani, un proces pentru evacuarea chiriaşilor, respectiv PNŢCD. „Noi nu facem altceva decât să punem în aplicare legea. Avem o hotărâre a instanţei, emisă la începutul lunii noiembrie 2021, definitivă şi irevocabilă, prin care PNŢCD-ul trebuie să evacueze sediul şi să ne achite sumele care erau de achitat la acel moment. Ne-am adresat unui executor judecătoresc, care a respectat procedurile legale, cu notificările şi somaţiile necesare, şi joi a avut loc evacuarea”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, directorul general al RAEDPP Constanţa, Stere Hira.

Acesta a subliniat că este vorba despre un proces pe rol început de către fosta administraţie locală pentru fosta conducere a RAEDPP, în 31 august 2020. „Cum poate crede cineva că eu, în calitatea de director al RAEDPP să nu semnez continuarea acestui proces şi să ne retragem din proces. Nu, am continuat procesul pentru că aşa este legal”, a completat şeful RAEDPP.

Contactat telefonic de „Cuget Liber”, preşedintele filialei Constanţa a PNŢCD, consilierul judeţean Adrian Ţapliuc, a declarat că se aştepta la o astfel de acţiune, care, spune acesta, a fost organizată de mult timp. „Toată lumea a încercat să ne evacueze de acolo, de ani de zile şi iată că, în sfârşit, au reuşit, printr-o formă abuzivă, din punctul meu de vedere. Acest sediu ne-a fost repartizat în 1996, prin hotărâre de Consiliu Local. După expirarea contractului de închiriere, nu s-a mai dorit reînnoirea lui. Practic, au vrut să ne dea afară, pentru că noi nu mai aveam datorii, erau achitate toate sumele. Totuşi, ne-au evacuat”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, preşedintele PNŢCD Constanţa.



Chirie de 1.200 lei pe lună


Potrivit acestuia, chiria lunară era de 1.200 lei, pentru sediul respectiv. „Am stabilim să ne întâlnim cu colegii din partid pentru a identifica un nou sediu pretabil pentru a ne desfăşura activitatea. Vom închiria de la un privat, dacă va fi necesar, asta este, trebuie să funcţionăm undeva”, a mai spus Adrian Ţapliuc.

În ce priveşte destinaţia imobilului eliberat, deocamdată, autorităţile locale nu au precizat ce planuri au cu el. „În momentul în care o să intrăm în sediu, după ce vor fi luate toate bunurile de acolo, o să hotărască Consiliul de Administraţie al regiei dacă o să-l scoatem la licitaţie sau va hotărî Consiliul Local dacă vrea să îl repartizeze cuiva ori dacă ni-l va retrage. În acest moment, nu ştim deocamdată. Nu ştim în acest moment nici în ce stare este sediul în interior, însă, anul trecut imobilul a beneficiat de o hidroizolaţie pe exterior. Am investit o sumă importantă de bani acolo”, a mai spus directorul RAEDPP, Stere Hira.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7348 secunde