Poliţştii, sfaturi pentru constănţeni cum să se ferească de hoţi

267

Articole de la același autor



Polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța, acționeză, săptămâna aceasta, în scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică.


În acest context, cetăţenii sunt sfătuiţi să acorde o atenţie deosebită protecţiei bunurilor personale, mai ales atunci când se află în zonele aglomerate sau în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea furturilor din buzunare. 


Totodată, în vederea prevenirii furturilor din autoturisme, polițiștii le recomandă conducătorilor auto să nu lase în interior detectorul radar, GPS-ul, telefoane mobile, laptop-uri, camere video sau foto, documente, sume de bani sau alte obiecte personale, chiar şi atunci când părăsesc autoturismul pentru o foarte scurtă perioadă de timp. 
Pe parcursul derulării activităților, constănțenii au fost informați și cu privire la furturile din locuinţe, fiind sfătuiţi  să nu permită accesul în locuinţă persoanelor necunoscute, indiferent de pretextele pe care acestea le invocă, iar atunci când pleacă de la domiciliu să asigure locuinţa în mod corespunzător.
Activitățile se înscriu în Programul Național de Prevenire a Infracţiunilor contra Patrimoniului, iar obiectivul acestora constă în pregătirea antivictimală a cetățenilor și descurajarea potențialilor infractori.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6911 secunde