Pregătiri pentru Postul Mare

354
1
Pregătiri pentru Postul Mare - biserica-1518196454.jpg

Articole de la același autor

Duminică, 11 februarie, Biserica Ortodoxă se va afla în Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, care deschide Săptămâna albă (a brânzei). Cu acest prilej, IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie, de la ora 9.00, la Catedrala arhiepiscopală "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din Constanța.


Creștinii trebuie să știe că, în această zi, se lasă sec de carne, începând pregătirea pentru intrarea în cele 48 de zile de post ce preced Învierea Domnului. 


Această zi se mai numește "Înfricoșătoarea Judecată" pentru că la Sfânta Liturghie se citește Evanghelia care face referire la acest moment universal al umanității: Judecata divină, la a doua venire a lui Hristos, la sfârșitul veacurilor acestei lumi. 


Precizăm că expresia "lăsatul secului" provine din limba latină și înseamnă "a lăsa cele lumești", în sensul de a ne opri de la păcate sau fapte rele, deoarece prin Lăsatul secului credincioșii se pregătesc de asceza Postului Sfintelor Paști. 


În Săptămâna Albă creștinii renunță la preparatele făcute din orice fel de carne, având dezlegare la produse lactate, ouă și pește.
În ajunul Lăsatului sec de carne, în Biserica Ortodoxă se face pomenirea de obște a morților - Moșii de iarnă.


Comentează știrea

9876543210
10 februarie 2018
Mujahedinii

Biserica, când intr-n "postul" negru de la bugetul statului sau ziselor "danii" ale enoriașilor bogați, de la îmbăcsitul peisagistic al țării cu pereți... colorați ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4446 secunde