Premierul Marcel Ciolacu, anunţ despre majorarea pensiilor românilor, după vizita FMI

330
Premierul Marcel Ciolacu, anunţ despre majorarea pensiilor românilor, după vizita FMI - ciolacu-1706716205.jpg

Articole de la același autor

Premierul Marcel Ciolacu a venit cu clarificări despre creşterea pensiilor românilor, după vizita FMI la noi în ţară, având în vedere că instituţia a recomandat majorarea pensiilor în etape.
Premierul Marcel Ciolacu a spus că nu se pune problema să nu fie majorate pensiile sau să existe mai multe tranșe, în contextul vizitei FMI.


De asemenea, Ciolacu a cerut la Ministerul Muncii impactul de mărire a pensiilor între 2.000 și 3.000 de lei, pentru a vedea dacă se poate renunța la impozit.


"Vreau să fac o precizare după ce am văzut în ultimele zile tot felul de presupuneri privind vizita FMI și situația pensiilor.
Recalcularea pensiilor se va întâmpla la termenul anunțat, respectiv la 1 septembrie.
Nu există nici mai multe tranșe şi nu există nici alte variante! Ne-am asumat acest lucru și acest lucru va fi făcut la 1 septembrie”, a spus Marcel Ciolacu, la debutul ședinței de guvern de miercuri dimineața.


Premierul a cerut Ministerului Muncii ca în zilele următoare să îmi transmită impactul de mărire a pensiilor între 2.000 și 3.000 de lei.


"Știm că până în 2.000 de lei nu se impozitează nicio pensie. Să vedem impactul între 2.000 și 3.000 de lei ca să mărim această marjă până la 3.000 de lei, astfel încât - aștept recomandarea Ministerului Finanțelor - să vedem dacă ne permitem după majorarea de 13,8% și recalcularea de la 1 septembrie să avem și această scutire de impozite până în 3000 de lei", a mai spus Ciolacu.


Premierul a mai spus că în afară de discuțiile cu sindicatele, în perioada următoare, toată echipa guvernamentală va avea întâlniri cu mediul de afaceri despre dezvoltarea României, schemele de ajutor de stat și pentru atragerea fondurilor europene.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4527 secunde