Președintele italian Sergio Mattarella: "Generația vârstnică este decimată"

300
Președintele italian Sergio Mattarella:

Articole recomandate

Președintele italian Sergio Mattarella i-a adresat o scrisoare omologului său german Frank-Walter Steinmeier, în care și-a exprimat speranța că alte state pot învăța din bătălia pe care țara sa o dă împotriva epidemiei provocate de noul coronavirus, conform digi24.ro.


"Sper că experiența pe care Italia a dobândit-o în primul rând în combatarea contagiunii poate fi de folos Europei și lumii", a notat președintele Mattarella. "Sper cu adevărat că Germania și alte țări pot fi cruțate de călătoria dureroasă a Italiei", a adăugat el.


În multe zone din Italia, "generația vârstnică este decimată", ceea ce ar trebuie să fie un punct de reper pentru cei tineri, a subliniat președintele. În aceeași scrisoare, Mattarella i-a mulțumit lui Steinmeier pentru solidaritatea și ajutorul oferite de Germania, de pildă prin livrarea de produse medicale.


Italia este țara europeană cel mai grav afectată de epidemie, până duminică înregistrând aproape 5.000 de decese. Premierul italian Giuseppe Conte a anunțat în noaptea de sâmbătă spre duminică încetarea "oricărei activități de producție" care nu va fi indispensabilă pentru a garanta aprovizionarea cu bunuri esențiale a populației.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5487 secunde