Ministrul Economiei face apel către populație: "Nu faceți stocuri supradimensionate, nu este cazul"

162
Ministrul Economiei face apel către populație:

Articole recomandate

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a făcut un apel către populație de a nu face stocuri supradimensionate de alimente, pentru că "nu vine războiul", iar aprovizionarea cu produse alimentare este prioritară și nu a fost limitată de autorități, conform agerpres.ro.


"Evident că în momentul de față populația este panicată, este speriată și încearcă să facă stocuri cât mai mari, dar asta va duce la o risipă alimentară. Cei de la ONU au dreptate că, pe termen mediu, dacă vom face acest lucru vom ajunge într-o criză alimentară. Ne gândim la acest lucru. Sunt convins că și Ministerul Agriculturii va prezenta o situație în viitoarele ședințe de Guvern vizavi de situația din România, dar până atunci cred ca ar trebui toți să facem un apel la populație: să nu facă stocuri foarte mari, pentru că nu vine războiul, nu se întâmplă nimic, magazinele sunt acolo, se pot duce oricând să își cumpere. Nu văd de ce trebuie să ne panicăm să facem stocuri pe 30 de zile. Putem să mergem la cumpărături indiferent de situația care va fi. Aprovizionarea cu alimente este prioritară și în nicio țară nu a fost limitată aprovizionarea cu alimente. Dragi români nu faceți stocuri supradimensionate, pentru că nu este cazul", a spus Virgil Popescu, la Realitatea TV.


Măsurile de izolare la domiciliu și achizițiile de alimente determinate de panică pe fondul pandemiei de coronavirus ar putea stimula prețurile mondiale la alimente, chiar dacă există o ofertă suficientă de cereale și oleaginoase în principalele state exportatoare, a declarat un economist șef de la Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), citat de Reuters.


"Este nevoie doar de achiziții de panică din partea unor mari importatori pentru a da naștere unei crize", a apreciat economistul șef al FAO, Abdolreza Abbassian. "Nu este o problemă legată de ofertă ci o problemă legată de modificarea comportamentului cu privire la securitatea alimentară. Ce se întâmplă în situația în care angrosiștii cred că nu vor mai putea cumpăra grâu sau orez în lunile mai sau iunie? Aceasta ar putea duce la o criză globală de aprovizionare cu alimente", a subliniat Abbassian.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5698 secunde