Primăria Năvodari pregătește orașul de vară: zeci de mii de flori și iluminat public ecologic

180
1
Primăria Năvodari pregătește orașul de vară: zeci de mii de flori și iluminat public ecologic - primarianavodari-1432659264.jpg

Articole recomandate

Primăria Năvodari se pregătește intens pentru sezonul estival. Astfel, năvodărenii, dar și turiștii vor avea parte de o adevărată ploaie de culori în centrul orașului și de un iluminat public modern.

Potrivit autorităților locale, în orașul Năvodari s-au plantat în această perioadă 28.000 de flori de primăvară-vară, din care 2.000 de butași de trandafir, iar restul însemnând panseluțe, petunii, ageratul, tagepes, portulaca (floare de piatră), urmând ca, săptămâna viitoare, să se planteze încă 6.000 de flori. Covorul de plante viu colorate va acoperi toate zonele orașului (biserici, parcuri, școli și grădinițe, centrul de permanență, Salvare, bănci, instituții publice).

În același timp, orașul Năvodari urmează să beneficieze de cel mai modern sistem de iluminat public din regiune. Primăria a demarat un program cu finanțare europeană, în valoare de 9 milioane de euro, prin care întreg orașul va fi iluminat cu ajutorul panourilor fotovoltaice. Astfel, vor fi montați 1.600 de stâlpi noi și 2.700 de corpuri de iluminat. Proiectul va fi terminat până la sfârșitul anului.

Potrivit site-ului primăriei, orașul Năvodari va deveni astfel singurul din regiune care va avea panouri fotovoltaice. Iluminatul public va fi complet reabilitat și, foarte important, autoritatea locală va putea face astfel o economie foarte importantă la bugetul local, deoarece se reduce factura la energie electrică, sistemul fiind 100% eco. Investiția se va realiza din bani europeni, iar contribuția de la bugetul local va fi de doar 2%.

Pe acest proiect, au fost prinse și zonele în care nu a existat iluminat public, precum și cele unde mai existau probleme privind rețeaua de iluminat public. Astfel, toate zonele din orașul Năvodari vor beneficia de acest serviciu public, prin care se va asigura un plus de confort urban pentru cetățenii din localitate. Conform gazeta denavodari.ro, proiectul va fi gata cel mai probabil la sfârșitul anului.

Comentează știrea

rodica raichici
28 mai 2015
iluminat stradal

in mamaia sat se face o " economie " drastica , iluminat aproape ZERO ............ma opresc aici ! parca acest catun apartine de navodari !!? sau s-au schimbat lucrurile !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.488 secunde