Primele trei cazuri de infectare cu versiunea BA.5 a Omicron, CONFIRMATE în România. "Totul va depinde în valul 6 de cât de severă va fi boala produsă"

280
Primele trei cazuri de infectare cu versiunea BA.5 a Omicron, CONFIRMATE în România.
Medicul Octavian Jurma anunță că în România au fost confirmate primele trei cazuri de infectare cu versiunea BA.5 a variantei Omicron, care este mai infecţioasă decât precedentele.



Doctorul critică relaxarea grăbită a autorităților în fața crizei de Covid.

”Din păcate, săptămâna această am primit o veste proastă pe care sperăm să nu o auzim până în toamnă. Avem confirmate în România primele 3 cazuri de infectare cu versiunea BA.5 a variantei Omicron. Dobândirea dominanţei faţă de BA2 este doar o chestiune de timp acum. Iată că, deşi noi am luat decizia politică să terminăm cu pandemia, pandemia nu a luat decizia de a termină cu omenirea în general şi România în particular”, a scris Octavian Jurma, miercuri seară, pe Facebook.


”Este destul de probabil că valul de toamna să fie produs de una din aceste variante sau chiar de o combinaţie a lor cum a fost cazul valului 5 (în care am avut BA1 şi BA2 în succesiune rapidă). Imunitatea faţă de BA4 şi BA5 după infecţia cu versiunile precedente este foarte scăzută. Aceasta înseamnă că populaţia nevaccinată va fi foarte vulnerabilă la infecţie şi totul va depinde în valul 6 de cât de severă va fi boala produsă”, a mai scris medicul, citat de europafm.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5756 secunde