PROIECTUL „AMBASADORII BUNEI VOINȚE” A FOST LANSAT LA MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE DIN KAZAHSTAN

143

Articole recomandate

Astana, 6 iunie 2024 - La Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Kazahstan a avut loc ceremonia de lansare a proiectului „Ambasadorii de bunăvoință ai Kazahstanului”, cu participarea Viceprim-ministrului - Ministru al Afacerilor Externe, Murat Nurtleu.

Inițiat de Șeful statului, proiectul „Ambasadorii bunăvoinței din Kazahstan” are ca scop dezvoltarea dialogului între culturi și popoare, precum și creșterea vizibilității țării și promovarea realizărilor sale în străinătate.

În discursul său de bun venit, ministrul a subliniat că nu există nicio alternativă la politica externă multi-vectorială și constructivă a Kazahstanului, desfășurată în conformitate cu Carta ONU și cu dreptul internațional.

„Într-un mediu geopolitic fără precedent, diplomația populară și cultural-umanitară este din ce în ce mai solicitată. Datorită victoriilor și performanțelor voastre strălucitoare pe scenele, arenele și conferințele lumii, steagul turcoaz al țării noastre este ridicat în diferite colțuri ale lumii, imnul național este răsunat solemn”, - a subliniat șeful MAE al Republicii Kazahstan.

Au fost invitate să participe la proiect personalități publice din Kazahstan care au o contribuție tangibilă la formarea unei opinii publice internaționale pozitive despre țara noastră. Printre acestea se numără Marat Bisengaliyev, virtuoz de vioară, dirijor, director al Alianței orchestrelor din Asia-Pacific; Alexander Vinokurov, campion olimpic, ciclist; Karipbek Kuyukov, artist și activist al mișcării antinucleare; Mirhidai Mirfarukh, cântăreață pop, care a câștigat popularitate în întreaga lume sub pseudonimul Adam; președintele consiliului de administrație al Fundației Corporative a Centrului Medical Universitar, chirurgul cardiolog Iuri Pya; doctorul în științe politice și cercetător de hărți istorice Mukhit-Ardager Sydyknazarov; dirijorul șef al Orchestrei Academice de Stat de Folclor și Etnografie numită după N.Tlendiev "O.O."; și dirijorul șef al Orchestrei Academice de Stat de Folclor și Etnografie numită după N.Tlendiev. Dinara Tlendiyeva; deținătorul recordului mondial la numere de putere și deținătorul recordului Guinness Book, Serghei Țîrulnikov.

A. Vinokurov, care s-a adresat cu un răspuns, a remarcat că, în ajunul Jocurilor Olimpice de la Paris, primirea statutului de „Ambasador al Bunăvoinței”, pe care îl împărtășește cu toți membrii echipei Astana Qazaqstan, ridică spiritul, întărește puterea și credința în victorie.

Vorbind în numele intelectualității creative, D. Tlendieva și-a exprimat, de asemenea, recunoștința pentru încredere și a subliniat că este foarte important modul pozitiv în care cultura kazahă este percepută de publicul străin.

Introducerea în Kazahstan a experienței internaționale de succes a Ambasadorilor Bunăvoinței, cu implicarea compatrioților care au obținut succese în domeniul artelor, sportului, științei, medicinei și în alte sfere, este menită să consolideze autoritatea țării și să extindă legăturile culturale și umanitare, care sunt un conductor al păcii, prieteniei și solidarității internaționale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.2806 secunde