Proiectul de stopare a înnisipării plajei din Mamaia, îngreunat

552

Articole de la același autor

Proiectul de stopare a eroziunii costiere ar putea fi întârziat în staţiunea Mamaia şi chiar în restul litoralului. Administraţia Naţională Apele Române a anunţat că, deocamdată, a fost stopată acţiunea de înnisipare, ca urmare a faptului că nava care extrage nisipul din larg nu mai poate ieşi pe mare.

„Lucrările de înnisipare din zona Mamaia sunt îngreunate. Într-un interval de timp scurt, există riscul ca cel mai mare proiect de infrastructură derulat de România pe litoralul românesc să fie stopat. În urmă cu două zile (n.r. – 17 februarie) accesul navei care extrăgea nisip în zona Mamaia a fost interzis. Interdicția a fost transmisă prin sistemul radio-naval de către Căpitania Zonală Constanța. Zona restricționată se suprapune parțial peste perimetrele de exploatare din cadrul proiectului «Reducerea Eroziunii Costiere faza II (2014-2020) – Lot 2 – Mamaia». Mai rămâne o parte în nord unde se poate excava. Lucrările derulate în această zonă au ajuns la jumătate, sectorul Mamaia-Năvodari fiind înnisipat pe o lungime de peste 3.000 de metri liniari”, au transmis reprezentaţii Apele Române.

Există informaţii potrivit cărora este vorba despre o cercetare demarată de DNA, care a impus interdicţia către nava de extragere a nisipului. „Termenul de finalizare a lucrărilor de înnisipare pentru stațiunea Mamaia poate fi amânat. Acest lucru ar atrage costuri suplimentare pe care antreprenorul le-ar putea revendica către Apele Române Dobrogea-Litoral, precum și sancțiuni din partea UE”, mai spun reprezentanţii Administraţiei Apele Române.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1953 secunde