Protecția Copilului avea informații despre familia minorilor arși! "Totul era în regulă…"

229
Protecția Copilului avea informații despre familia minorilor arși!

Articole recomandate

Părinții celor patru frați minori care au murit carbonizați într-un incendiu, miercuri seara, într-o locuință din Timișoara, erau monitorizați din luna mai 2019, după ce s-au primit informații că aceștia și-ar neglija copii, dar rapoartele din teren arătau că "totul este în regulă", a declarat, joi, directorul executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Timiș, Monica Trușcă, potrivit Agerpres.

În momentul producerii incidentului, copiii, cu vârste cuprinse între 4 luni și 6 ani, erau supravegheați doar de fratele cel mai mare, în vârstă de 14 ani.

"Am fost sesizați cu privire la un posibil caz de neglijare a copiilor din partea mamei. Nu s-au observat indicii de neglijare. La momentul vizitei (asistenților sociali n.r.), copiii erau bine îmbrăcați, hrăniți și îngrijiți", a afirmat Monica Trușcă. Ea a menționat că după vizita din luna mai la familia respectivă, cazul a fost preluat spre monitorizare de către cei de la Direcția de Asistență Socială a municipiului Timișoara, toate rapoartele indicând faptul că nu se impune preluarea copiilor în sistemul de protecție socială.

Trușcă a precizat că, în luna decembrie 2019, cazul a revenit în atenția DGASPC Timiș: "Și de această dată, când o echipă s-a deplasat la domiciliu, mama se afla împreună cu minorii, în condiții în regulă de locuit", cazul fiind retransmis spre monitorizare către Direcția de Asistență Socială a Primăriei Municipiului Timișoara, care a continuat să spună că "totul este în regulă".

În urma unei analize, autoritățile vor decide dacă băiatul de 14 ani al familiei va fi sau nu va fi inclus în programul de protecție socială. De asemenea, IPJ Timiș face cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și distrugere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 09 Ianuarie 2020
Stire din Eveniment : INCENDIU în SATUL DE VACANȚĂ!
Pagina a fost generata in 0.5823 secunde