RADET Constanța caută salvarea. Se anunță concedieri și economii la sânge

1849
17
RADET Constanța caută salvarea. Se anunță concedieri și economii la sânge - fotofondradet-1433521414.jpg

Articole de la același autor

După demisiile în bloc de la RADET, cerute chiar de către viceprimarul Decebal Făgădău, Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice pare să intre, în sfârșit, într-o nouă epocă. 


Pentru prima dată după mulți, mulți ani, noua conducere își pro-pune transparență în ce privește activitatea regiei, reducerea chel-tuielilor și, ceea ce este cel mai important, reducerea prețului giga-caloriei pentru constănțeni.


Directorul general interimar al RADET, Liviu Popa, spune că a intrat rapid în pâine și a început deja să taie din cheltuieli. Prima măsură, luată la doar patru zile după numire, a fost renegocierea contractului pentru energie electrică și scăderea tarifului cu aproape șase procente, ceea ce va duce la o economie de peste 35.000 de lei la bugetul regiei. Urmează, în continuare, economii la costurile de producție și, nu în ultimul rând, economii cu personalul. "Noi trebuie să scădem toate costurile însă, nu este posibil ca aceste diminuări să se facă numai pe partea de producție. Am în vedere și măsuri în ce privește numărul mare de angajați la birou. Deocamdată analizăm activitatea și ulterior vom vedea ce hotărâri trebuie să luăm. Modificarea orga-nigramei se face numai cu apro-barea Consiliului de Administrație, care deocamdată, nu există. Acesta va trebui ales de Consiliul Local", a precizat directorul general interimar al RADET. Acesta se arată hotărât să facă schimbări pentru realizarea obiectivelor care i-au fost desemnate de viceprimarul Făgădău, "indiferent cât de rele sunt acele măsuri necesare".


Se pregătește o ieftinire a gigacaloriei
Zilele acestea, constănțenii vor primi facturile pe luna mai pentru apă caldă. 217,25 de lei din acest preț se duc la CET Constanța, 92,24 de lei la RADET, iar 73,71 de lei reprezintă TVA. Autoritățile locale și conducerea RADET caută soluții pentru diminuarea rapidă a pre- țului la gigacalorie. Avem certi-tudinea că se va putea face acest lucru, în curând, pentru că sunt soluții tehnice pentru așa ceva. Ne străduim să aducem în scurt timp vești bune pentru constănțeni", a anunțat Liviu Popa.


Lucrări pentru creșterea eficienței energetice
De asemenea, autoritățile locale iau în calcul accesarea de finanțări europene pentru creșterea eficienței termice a clădirilor, astfel încât constănțenii să plătească mai puțin la căldură. "Sunt fonduri alocate pentru anveloparea clădirilor, pentru înlocuirea tâmplăriei, pentru înlocuirea instalațiilor interioare ale clădirilor. Iar consumatorul va be-neficia de un ansamblu de măsuri astfel încât costurile la încălzire să fie minime. În plus, fiecare consumator va plăti exact cât consumă, având contorul la ușă", a adăugat directorul general interimar al RADET. Rămâne de văzut când se vor face astfel de lucrări și dacă autoritățile locale vor găsi vreodată resurse pentru astfel de investiții, fie și în calitate de cofinanțator.


Comentează știrea

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
care noua conducere?
6 iunie 2015
hahaha!

"...pare să intre, în sfârșit, într-o nouă epocă" ... a falimentului fulger.

Sindbad
6 iunie 2015
Greu de ucis...

Pai daca pretul oficial ANRE al gigacaloriei este 186 lei, jumatate din aia INCA bransati la RADET primesc mocca de la primarie, inseamna ca cei care nu au niciun fel de subventii platesc caldura si ptr cei asistati. Si acum, vazand ca lumea s-a saturat sa fie furata, intelegeti ca cei care se vor debransa vor fi tot mai multi ? Ma refer la cei ce nu primesc subventii, si care platesc 358 lei gigacalorie. Deci RADET-ul va ramane doar cu cei asistati. Misiune imposibila de reducere a pretului, va invartiti in cerc. RADET-subventii,voturi-Primarie-RADET, si de la cap.

Stela
6 iunie 2015
Proiect

Dacă ai cunoaște adevărul, tu ai înțelege imediat că te-ai născut cu capacitatea de a obține toate lucrurile la care ai visat vreodată. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea "Te-ai născut bogat". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email:[email protected]

Titi C.
6 iunie 2015
concedieri?

Cet-ul a pensionat , fortat sau nu, circa 100 de persoane , in ultimul an si vor urma pana la sfarsitul anului inca aprox 20 persoane...Radet-ul?

alina
6 iunie 2015
sa mai reduca din nr celor de la birou..zeci de oameni stau si fac treaba a 3_4oameni,o impart

Sunt atatia care stau si invart niste hartii doar..la raja radet judecatorie si toate directiile de stat..la particular un singur contabil face munca a sase oameni angajati pe postul de contabil la radet.raja.judecatorie.armata..etc..

xx
6 iunie 2015
c

Prea tarziu.La faliment cu voi.Pacat de muncitorii care isi pierd slujbele dar pentru conducere nu exista decat o varianta:beciul domnesc ca sa calculati cu mazare pretul gigacaloriei.Va-ti batut joc si inca va bateti joc de constanteni si-n ceasul al 12-lea.

7. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

8. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

ive
6 iunie 2015
Propuneri constructive

-Aparatura de decontare sa fie supervizata si garantarea acuratetii de un tert de incredere -Personal bine calificat in punctele termice+automatizarea reglajului temperaturii dupa diagrama pt evitarea risipei -Reducerea personalului neproductiv si utilizarea intensiva a calculatorului -Obtinere de finantare cu bani europeni pt anveloparea in masa a blocurilor -Izolarea propriilor linii de agent primar pt a nu arunca pierderile pe consumatori-dovada o aveti in Tomis III unde liniile sunt de un veac complet dezvelite -Pe termen mediu -lung:obtinere de finantare pt montarea de grupuri cu ciclu combinat gaze-abur asezate nu asimetric ca in momentul de fata cand sistemul hidraulic este dezechilibrat -Energia el obtinuta ar fi ieftina si poate finanta energia de pompare in retea -Incurajarea investitorilor sa investeasca in energii regenerabile pe teritoriul municipiului care ar aduce venituri sigure comunitatii

gligoreion
6 iunie 2015
concedieri

pe cine dati afara ca toti sunt pilosi ai primariei

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.068 secunde