Rafila: Nu cred că vom ajunge într-o situaţie similară cu cea de acum un an în privinţa infectărilor cu noul coronavirus

337
Rafila: Nu cred că vom ajunge într-o situaţie similară cu cea de acum un an în privinţa infectărilor cu noul coronavirus - 486596-1672834144.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, consideră că nu se va ajunge într-o situaţie similară cu cea înregistrată anul trecut în ceea ce priveşte infectările cu noul coronavirus.

Potrivit ministrului, majoritatea infecţiilor sunt uşoare, iar tulpinile care circulă în Europa sunt similare cu cele din China, scrie Agerpres.

"Nu cred că o să ne întoarcem la situaţia din anii trecuţi, chiar dacă numărul de cazuri va creşte semnificativ, pentru că formele de boală, inclusiv ale tulpinilor care circulă în China în momentul de faţă, nu sunt mai grave, nu reprezintă în momentul de faţă un pericol mai mare în ceea ce priveşte spitalizarea. Majoritatea infecţiilor sunt uşoare şi tipurile circulante, că discutăm de fapt de subtipuri ale variantei Omicron din momentul de faţă, cele care circulă în Europa sunt similiare şi cu cele care circulă în China. Personal nu cred că vom ajunge într-o situaţie similiară cu cea care a fost înregistrată în urmă cu un an", a declarat ministrul Sănătăţii, miercuri, la Digi 24. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.456 secunde