Noua TAXĂ pe sănătatea din România. Reacții după schimbarea majoră anunțată de Alexandru Rafila

4934
2
Noua TAXĂ pe sănătatea din România. Reacții după schimbarea majoră anunțată de Alexandru Rafila - pat-1670255430.jpg

Articole de la același autor

Schimbări majore în sistemul medical! Ministerul Sănătății introduce o nouă taxă pentru pacienți. Cei care vor să fie tratați de un anumit medic trebuie să plătească o taxă numită co-plată. Proiectul a stârnit deja revoltă în rândul pacienților. Pe de altă parte, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila dă asigurări că bolnavii nu vor avea de suferit și spune că a propus un proiect-pilot pentru furnizarea de servicii medicale ambulatorii contra cost, peste programul medicului.


Potrivit proiectului, pacienții care doresc să primească servicii medicale de la un anumit doctor să plătească o taxă. Proiectul prevede introducerea treptată a taxei, la început doar în anumite regiuni, în cadrul unui proiect-pilot.


”Strategia vizează pilotarea furnizării anumitor servicii ambulatorii cu posibilitatea alegerii profesionistului care oferă serviciile de sănătate solicitate, în baza unei co-plăți reglementate legal și suportate de beneficiar și a posibilității programării transparente a serviciului respectiv în sistemul electronic de programări”, potrivit Notei de fundamentare a proiectului pus în dezbatere de Ministerul Sănătății, condus de social-democratul Alexandru Rafila. Citește mai departe


Comentează știrea

the Wonderworker
5 decembrie 2022
15 March 270 – 6 December 343

Patara (Πάταρα)

Dana
12 decembrie 2022
hotie pe fata

proiect-pilot pentru furnizarea de servicii medicale ambulatorii contra cost, peste programul medicului... desigur, adica, de ani de zile, medicii din spitalele de stat pleaca din timpul programului la cabinetul particular si crede cineva ca vor face aceste consultatii ,dupa program? In sanatate,magistratura sunt cei mai lacomi romani! Cu specificatia, ca nu este nimic mai abject decat sa exploatezi suferinta umana, asa cum se intampla in Romania!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3981 secunde