Război total pe strada Artileriei

525

Deși 13 iulie 2012 era termenul pentru încheierea lucrărilor și asfaltarea străzii Artileriei din Constanța, ieri, la orele prânzului zona arăta ca desprinsă dintr-un teatru de război. Nu numai că gropile și pietrele sunt la locul lor, pe marginea străzii și pe trotuar, dar șanțurile au fost prelungite și pe strada alăturată, Lahovari. O porțiune de șosea a fost chiar împrejmuită, pentru a împiedica accesul pietonilor care acum sunt nevoiți să ocolească gropile și să o ia chiar prin mijlocul șoselei.
Locatarii de pe Artileriei au ajuns la exasperare. Sunt mai bine de trei luni de când stau cu șantierul la poartă și se pare că va mai dura ceva până când zona va intra în rândul civilizației. "Muncitorii s-au mai învârtit vreo două zile pe aici după care iar au plecat. Și au lăsat șanțuri. Ne-am făcut praf mașinile trecând în fiecare zi, de cel puțin două ori, pe aici. Dar pe ei nu îi interesează. Dacă nu pot să facă o treabă de la cap la coadă, de ce se mai angajează la astfel de lucrări de anvergură. Ca să ne râdă nouă în nas, să își bată joc de oameni?", se întreabă, supărat, unul din cei care locuiesc pe strada cu pricina.

Lucrări de mântuială
De la ultima vizită a echipei "Cuget Liber" în zonă se observă totuși o schimbare: au fost ridicate mormanele de moloz, pietriș și resturi de la săpături care fuseseră depozitate pe marginea străzii, împiedicând accesul oamenilor în curți. "Este o porțiune de circa 15 metri unde nu s-a introdus țeavă deoarece nu a ajuns, deci urmează să se mai sape o dată. Iar unele branșamente nu se pot realiza pentru că nu s-au găsit legăturile vechi, deci se va săpa din nou", ne-a transmis Bogdan pe site-ul cugetliber.ro. Acesta anticipa că lucrarea nu se va încheia la timp, pe 13 iulie, "în condițiile în care mai sunt multe de făcut (săpat)".
Lucrările la conductele de apă au demarat în luna aprilie și au fost realizate de o firmă contractată de RAJA. "Lucrarea de pe strada Artileriei din zona centrală a orașului Constanța face parte din Programul Operațional Sectorial de Mediu - contractul «Reabilitare rețele de apă în zona Centru - inclusiv magistrale - localitatea Constanța». Antreprenorul general al acestui contract este «Grupo Sotoval de Construccciones y Protector S.L», care a câștigat execuția lucrărilor, în urma desfășurării unei licitații internaționale", a explicat, pentru "Cuget Liber", purtătorul de cuvânt al S.C. RAJA S.A., Irina Oprea.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2929 secunde