Rechizite noi pentru copiii sărmani

164

Articole de la același autor

5.000 de copii sărmani care au avut ieri prima zi de grădiniță vor primi de la Carrefour România pachete cu rechizite noi nouțe. Dona-ția are loc în cadrul programului "Fiecare Copil în Grădiniță" (FCG), derulat de Carrefour România. Astfel, peste 200 de grupe de grădiniță vor fi dotate cu rechizitele de bază necesare pentru anul școlar 2015 - 2016, iar de ele vor beneficia atât cei 2.400 de copii foarte săraci din programul FCG, cât și colegii lor.

Acțiunea, împreună cu cea de strângere de fonduri la casele de marcat, desfășurată în perioada 1 septembrie - 4 octombrie în hyper-market-urile Carrefour din întreaga țară, face parte din campania de susținere a accesului copiilor defavorizați la grădiniță, implementată de Carrefour România în această toamnă pentru beneficiarii programului Fiecare Copil în Grădiniță.

Totodată, astăzi, fundația OvidiuRo dă startul la donațiile prin SMS: susținătorii educației și ai accesului la grădiniță pot dona 2 euro pe lună, trimițând GRĂDI prin SMS, la 8844. Donația este recurentă, astfel încât fiecare dintre noi poate ajuta în fiecare lună, un copil sărac să aibă acces la educație.

"Materialele de la clasă sunt primul contact al copiilor din program cu o lume nouă, pe care majoritatea o descoperă din păcate doar aici, la grădiniță. Sunt copii care nu au ținut un creion în mână sau nu au văzut o carte până la 3, 4, chiar 5 ani. De aceea este esen-țial să ne asigurăm că, odată ajunși în clasă, au acces la toate resursele care facilitează învățarea", a declarat Maria Gheorghiu, cofondator OvidiuRo.

"Accesul la educație ar trebui să fie pentru toți copiii o șansă egală și nu un privilegiu, dar sărăcia le răpește multora dintre ei acest drept, de aceea prin această donație de rechizite, am dorit să le oferim acestor micuți posibilitatea de a merge la grădiniță. Este uimitoare bucuria pe care o citim pe fețele lor când țin cărțile și creioanele în mână, iar faptul că astăzi, îi putem vedea fericiți și zâmbitori, ne încurajează și ne dă speranța ca o mică schimbare făcută acum în viața acestor copii, poate însemna o diferență enormă în viitorul tinerilor și a societății de mâine", este de părere și Andreea Mihai, director de marketing al Carrefour România.

Fiecare Copil în Grădiniță este programul educațional care aduce copiii săraci la grădiniță - primul pas esențial către școală și către un viitor mai bun prin educație. În cadrul programului, OvidiuRo oferă familiilor sărace un stimulent financiar condiționat de prezență, în valoare de 50 de lei pe lună și asigură, totodată, toate componentele nece-sare facilitării accesului la educație în cadrul programului - de la materiale necesare, la traininguri sau la dezvoltarea componentei de sănătate și de nutriție pentru comunitățile parte din program. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2154 secunde