Regina genelor din Constanţa, Sibel Cristea: "Acest job înseamnă totul pentru mine"

16073

Articole de la același autor

În prezent, în județul Constanța își desfășoară activitatea foarte mulţi specialiști în materie de înfrumusețare și toți fac tot ce le stă în putință pentru a le reda doamnelor și domnișoarelor zâmbetul pe buze, prin schimbările pe care le realizează în cadrul saloanelor de beauty. O meserie interesantă, care a atras în ultimii ani multe tinere, este și cea de tehnician în extensii de gene, o meserie de mare succes și în plină expansiune.





Cum genele au fost considerate din cele mai vechi timpuri o notă importantă a frumuseții, este clar motivul pentru care reprezentantele sexului frumos apelează la acest serviciu pentru o doză de încredere sau pur și simplu pentru a-și înfrumuseța și mai mult chipul. Un specialist în acest domeniu este Sibel Cristea, pasionată de foarte mulți ani de extensiile de gene, interesată permanent să învețe tehnici noi și să afle secrete de la alți stiliști de gene, din țară sau din străinătate. Pentru a ajunge la nivelul său profesional, s-a pregătit temeinic, având la activ sute de ore de practică, iar acum este capabilă să le ofere clientelor extensii cu mai mult volum, densitate și acel efect extraordinar care impresionează imediat, dar care stârnește, în același timp, admirație și gelozie. Pentru cei care nu au aflat încă, Sibel Cristea este un tehnician în extensii de gene, un master trainer internaţional, judecător în campionate de profil, care se desfăşoară în afara graniţelor ţării, organizator de evenimente importante în România, cu două evenimente pe an, în Constanţa, Mamaia și nu numai.

Pentru că vrea să împărtășească din cunoștințele sale și altor tinere interesate de extensiile de gene, ea le oferă acestora posibilitatea de a urma cursuri de bază, care reprezintă, în această branșă, primul pas ce trebuie urmat de cele care vor să ajungă, la rândul lor, tehnicieni în aplicarea extensiilor de gene. De curând, ea a organizat un curs de bază, de două săptămâni, ca experiment.

„De obicei, aceste cursuri se întind pe durata a trei zile, dar am vrut să fac un experiment, să văd cu ce bagaj de cunoştinţe pleacă după cele două săptămâni de pregătire intensivă. Înainte de toate, trebuie să precizez că eu organizez cursuri pentru toate nivelele de aplicare de extensii de gene. În acelaşi timp, sunt și trainer de laminare gene/ sprâncene, cosmetician acreditat, make-up artist”, a declarat Sibel, pentru „Cuget Liber”.



Aplicaţiile se fac din prima zi, pe modele, şi nu pe manechine

La întrebarea dacă tinerele din ziua de azi sunt interesate de meseria de tehnician de extensii gene, ea a răspuns că foarte multe fete își doresc să învețe această meserie frumoasă. „Practic, ele devin antreprenoare, fac un business după cursuri. În plus, câștigă bine, lucrează într-un mediu frumos, sunt apreciate. Până acum, în România aceste cursuri se desfășurau pe durata a 3-4 zile. Este prima dată când am prelungit durata lor la două săptămâni. Ce se întâmplă în acest timp? Încă din prima zi, începem să aplicăm extensii pe modele, pentru că, în acest fel, cursantele observă cum sunt genele naturale, cum cresc, și cum sunt diferite de la o persoană la alta”, a precizat specialistul. Deci, pe parcursul şcolarizării, ele învață cum să pună gene, dar primesc inclusiv noțiuni despre posibilele alergii, informații despre afecțiunile ochilor. De asemenea, sunt instruite corespunzător şi află care sunt principalele reguli în ceea ce priveşte aplicarea corectă a extensiilor de gene, alegerea corectă a acestora și aplicarea lor în funcție de forma ochilor.

Ce înseamnă pentru Sibel extensiile de gene? „Acest job înseamnă totul pentru mine. L-am ales din dorința de a deveni independentă, de a avea un venit al meu, stabil și a nu depinde de nimeni. Ulterior, plăcându-mi și observând rezultatele și văzând fericirea de pe chipul femeilor, a venit iubirea”, a adăugat ea.



Referitor la tehnicile folosite în ziua de azi în materie de beauty, specialistul a precizat că ele se schimbă mereu, motiv pentru care, prin intermediul evenimentelor pe care le creează, încearcă să îi aducă la malul mării pe cei mai buni traineri care inventează lucruri, care îi ajută pe ei, tehnicienii, să lucreze mai ușor, să realizeze efecte mai frumoase.

Secretul unor gene frumoase? „În primul rând, este alegerea tehnicianului. Este nevoie ca acesta să fie super profesionist, updatat cu toate produsele și tehnicile, să folosească numai produse de calitate. În prezent, în România avem o gamă variată de astfel de produse, dar, înainte de toate, îngrijirea de către clientă a genelor este esenţială. Drept urmare, indiferent de cât de bun este tehnicianul, ce calitate folosește, dacă clienta merge acasă și nu cunoaşte pașii de întreținere, extensiile de gene vor avea numai de suferit”, a mai spus Sibel, una dintre creatoarele efectelor cu gene cu volum mare, American Lashes. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3854 secunde