Reputatul neurochirurg Vlad Ciurea - Greșeala pe care o facem după ce ne trezim!

1234
Reputatul neurochirurg Vlad Ciurea - Greșeala pe care o facem după ce ne trezim! - agfzad03zgfjmwrhymuyntc5mdk1mjcw-1648036271.jpg
Prof. dr. Vlad Ciurea, medic neurochirurg, a spus că este bine să ne trezim cât mai de dimineaţă: „Trezirea trebuie să fie dimineaţa, nu la ora 10:00. Dacă ne-am trezit la 9:00 sau la 10:00, sigur suntem obosiţi”.


E foarte important ca micul dejun să fie luat în linişte


„Masa trebuie să fie liniştită, fără telefoane, fără o agitaţie în jurul mesei. Am ajuns la un element esenţial. Ceaiuri sau cafea. Este bine să se bea în genereal o ceaşcă încet, liniştit, şi ca plăcere şi ca digestie.”


Alimentele uşoare sunt ideale pentru masa de prânz
„Celula nervoasă nu doreşte multă mâncare la prânz. (…) Masa de seară trebuie să fie cât mai uşoară posibilă fără o încărcare cu multe produse de carne şi grase şi fără o suprasolicitare că nu soliciţi numai creierul. Soliciţi pancreasul, soliciţi tubul digestiv, soliciţi inima, nu trebuie încărcare la nesfârşit pentru masa de seară. Din nefericire, un obicei extrem de prost – încărcare cu alcool seara, care nu duce în mod deosebit la ceva bun. De aici urmează o serie întreagă de afecţiuni”, a spus Vlad Ciurea.


„Secretul unei vieți bune este echilibrul”


„Secretul unei vieți bune este echilibrul. Trebuie mereu să avem în vedere să fixăm „cântarul” așa încât grijile, facturile, scandalurile politice și toate problemele care ne afectează să fie contrabalansate de liniște, relaxare, optimism și bucuria de a trăi. Când una cântărește mai mult, înseamnă dezechilibru. Nu îmi spuneți că e greu… Vă spun din proprie experiență: totul se învață. Zi de zi”, susţine neurochirurgul Vlad Ciurea, doctor în ştiinţe medicale şi profesor universitar, scrie exquis.ro






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8475 secunde