Revoltă la început de an școlar. Părinții și profesorii nu vor directorul numit de ISJ Constanța

1490

Articole de la același autor

Apropierea noului an școlar a debutat cu scandal la Școala nr. 1 din Siliștea. Cadrele didactice ale unității de învățământ, dar și părinții elevilor care învață acolo sunt revoltați că a fost schimbat directorul și că, în locul acestuia, a fost numită o educatoare de la Medgidia. Inspectorul școlar general, prof. Sorin Mihai, susține că este "o presiune nejustificată".

Semnalul de alarmă a fost tras chiar de către primarul localității Siliștea, Mihai Soare, care a și solicitat explicații de la conducerea ISJ Constanța.

"Consiliul profesoral și consiliul de administrație al școlii nu o doresc pe această educatoare, impusă de la inspectorat, fără să ne întrebe nimeni nimic. Toți, dar absolut toți profesorii, învățătorii și educatorii din școală îl doresc pe prof. Mădălin Coteș în continuare ca director al școlii. Doamna, având ore la grădiniță în Medgidia, va fi prezentă în Școala Siliștea după ora 13. Școala Siliștea, având program dimineața, nu va avea director în școală. Neavând director adjunct, practic, nu va avea conducere prezentă în școală. Doamna nu poate participa la nicio activitate extracurriculară deoarece nu îi permite programul. Nu cunoaște specificul școlii și tradițiile acesteia, activitățile dedicate diferitelor ocazii. Nu a interesat-o transportul copiilor, organizarea acestuia, aruncând responsabilitatea către părinți", susține primarul Mihai Soare.

"Haos creat fără niciun motiv!"

Acesta mai spune că nu se opune numirii unui nou director, dar solicită ca măcar cadrul didactic să facă parte din corpul profesoral al unității de învățământ. "Dacă tot se dorește schimbarea directorului Mădălin Coteș, chiar dacă acesta, la evaluarea din vară a obținut rezultate foarte bune, să se pună un director din școală, care cunoaște copiii, profesorii și comunitatea. Având în vedere haosul creat fără niciun motiv, de către conducerea Inspectoratului Școlar Județean Constanța, eu ca primar și reprezentant al comunității, nu pot garanta siguranța elevilor, având în vedere și existența pandemiei Covid-19. Noi avem nevoie de o conducere, recunoscută și respectată de cadre didactice și părinți, care să fie prezentă toată ziua, cât sunt copiii, în școală", susține primarul Mihai Soare.

Inspectorul școlar general, prof. Sorin Mihai susține însă că revolta este alimentată "din mai multe părți" și că noul director ar trebui măcar lăsat să demonstreze că se descurcă. "Directorului care era detașat în interesul învățământului i-a expirat mandatul. Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Constanța a selectat un membru al corpului de experți în management educațional, care a fost desemnat să preia prin detașare în interesul învățământului postul de director de la Școala Gimnazială nr. 1 Siliștea. Am înțeles că a fost un conflict, o revoltă alimentată, din păcate, din mai multe părți, am discutat cu primarul și cu cadrele didactice. Din punctul meu de vedere, s-a creat o presiune nejustificată și s-a pus o etichetă pe un om care nici nu a avut ocazia să dovedească dacă este apt sau nu să îndeplinească această postură a unei unități de învățământ", a declarat șeful ISJ Constanța, prof. Sorin Mihai.

"Nu facem experimente pe copii!"

La rândul lor, cadrele didactice sunt revoltate că niciun reprezentant al Inspectoratului Școlar Județean Constanța nu a mers la școala din Siliștea pentru a discuta cu ele, pentru a le cunoaște și pentru a le cere părerea privind noul director. "Avem oameni care sunt de 10 – 15 ani în școală, oameni care locuiesc în comună, cunosc foarte bine școala, comunitatea, părinții. Sunt oameni pregătiți, care au făcut cursuri, care au experiență. Sunt sigur că ar fi putut să găsească pe cineva potrivit pentru funcția de director. Nu vrem să facem experimente pe copii, în acest an dificil, să vedem dacă este bună sau nu o educatoare care nu a fost niciodată director măcar la grădiniță, darămite la o școală cu 200 de copii, de la clasa zero la clasa a VIII-a", concluzionează primarul Mihai Soare. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5759 secunde