Revoluția debranșărilor de la RADET. "Sunt apartamente cu două camere care plătesc căldura 900 de lei pe lună!"

8653
14
Revoluția debranșărilor de la RADET.

Articole de la același autor

Constănțenii se pregătesc  de un nou val de debranșări. Mulți deja și-au pregătit actele și așteaptă ca RADET să demareze perioada de primire a cererilor. Oamenii renunță la sistemul centralizat de încălzire și se racordează la rețeaua de gaze, pe motiv că vor plăti mai puțin încălzirea la iarnă și că vor avea apă caldă când vor, fără să lase robinetul să curgă 15 minute până vine fierbinte. 


Toate aceste debranșări creează dezechilibre în sistem și cei încă racordați ajung să plătească sume uriașe, lucru care îi determină ulterior și pe ei să renunțe la RADET. 


"Avem din ce în ce mai multe reclamații. Din cauza debranșărilor, s-a ajuns la situații paradoxale. Sunt blocuri în care ponderea apartamentelor debranșate depășește pe cea a celor care sunt încă legate la RADET. Pe cei debranșați nu îi mai interesează încălzirea spațiilor comune, dar ei nu stau direct pe solul înghețat, ci într-un mediu prietenos, în care au unii pereți de la apartament încălziți de la vecini. În plus, există și prevederi legale care îi obligă la plata încălzirii pentru spațiile comune. S-a ajuns astfel la sume aberante. Nu este posibil ca proprietarul unui apartament de două camere să plătească 700, 800, 900 de lei pe lună la căldură. Păi, ar fi trebuit să ia foc în casă de atâta căldură", a declarat vicepreședin-tele Uniunii Asociației de Proprietari Constanța, Vasile Hârsescu, ieri, în cadrul Conferinței Județene. 


Distribuția pe orizontală,  o soluție de luat în calcul 


Acesta spune că prevederile legale actuale impun un calcul procentual al spațiilor comune, pentru care sunt obligați să plătească și cei debranșați. Cu toate acestea, administratorii se plâng că proprietarii refuză să achite cota comună. 


"Nu știu cât va dura această revoluție a debranșărilor, dar nu este deloc bună, nici pentru aspectul orașului, nici pentru RADET, pentru că lor le cresc costurile și, automat, cresc și pentru noi", a mai spus vicepreședintele UAP Constanța. 


Acesta consideră că una dintre soluțiile cele mai bune este distribuția pe orizontală a energiei termice, care ar rezolva atât problema facturilor la căldură, cât și cea a apei calde. 


"Am făcut proiecte pentru distribuția pe orizontală, cu contorizare la ușă. Fiecare abonat consumă cât are nevoie, fără să depindă de vecini. În plus, are posibilitatea să-și facă un contract individual. Astfel, vor fi dezafectate coloanele verticale din apartamente, care sunt și inestetice și toți consumatorii vor avea independență totală", a precizat, recent, Liviu Popa. 


Comentează știrea

14 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
gigel
7 aprilie 2017
cine e de vina?

Plateste cineva direct la radet caldura? pretul caldurii iarna difera atat de mult intre blocuri/apartamente incat nu stiu de unde vine de fapt problema dar banuiesc ca de la administratorii de bloc care la fel ca si bugetarii care au bani pe mana fura cu acte in regula prin tot felul de hartogarii si tertipuri.

cetatean corect platitor si nemultumit de serviciile primite....
7 aprilie 2017
Radetul de elita al Constantei

cum adica cei debransati, cu centrale termice pe gaz au perentii incalziti de la vecini...asta e cea mai mare ineptie pe care o puteti spune.. ani la rand nu ati imbunatatit nimic la reteaua de termoficare , costurile sunt cele mai mari din tara, ne-am pus repartitoare pt a reduce costul...pe banii nostrii, am reparat instalatii, pe banii nostrii , am izolat blocurile... pe banii nostrii si voi introduceti in cost toate pierderile si primele pe care vi le alocati...ne facturati agentul termic .. ca sa va iasa voua randament de 300 ℅....la fel ca Enel...niste capuse ..

Alina
8 aprilie 2017
Chiar se plătește pe lună 800-900 ron pe apartament cu doua camere

Sora mea plătește de câțiva ani pentru apartament cu două camere. .. 600 - chiar și 900 pe lună. ..depinde de lună. .. și este chiar exagerat să plătești atât. .

Popescu
2 mai 2017
Plati

800-900 in lunile de varf- dec, ian, febr 3 camere

14 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5353 secunde