S-a deschis sezonul internship-urilor

186
S-a deschis sezonul internship-urilor - internshipuri-1685005332.jpg

Articole de la același autor

Tinerii aflați în căutarea unui loc de muncă au o nouă șansă: s-a deschis sezonul internship-urilor. Companiile au peste 4.000 de locuri în programe destinate tinerilor aflați la început de carieră, cele mai multe fiind în domeniile Auto, IT, Inginerie și Financiar.

Sfârșitul anului universitar marchează, în cazul tinerilor, startul căutării de oportunități în carieră. În prezent, organizațiile au peste 1.600 de programe de internship deschise. În același timp, este preconizat ca numărul aplicărilor efectuate de tineri în luna mai, atât pentru programe de internship, trainee sau joburi entry-level să depășească procentul de 22% din totalul candidaților activi.

Internship-urile sunt programe derulate de companii pe perioade scurte, de 3 sau 6 luni. În schimb, programele de trainee sunt destinate de obicei absolvenților sau persoanelor care vor să-și înceapă cariera într-un domeniu, și au perioade mai lungi, de la 6 luni la 1-2 ani.

În luna mai, numărul candidaților activi, din segmentul 18-24 de ani, a depășit cifra de 15.000, peste nivelul înregistrat în aprilie. Orașele în care sunt deschise cele mai multe astfel de oportunități sunt București, Timișoara, Arad, Oradea, Cluj-Napoca, Ilfov, Brașov, Craiova, Ploiești și Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3742 secunde