S-a schimbat mersul trenurilor

1725
S-a schimbat mersul trenurilor - bilete-1323641627.jpg
Duminică, 11 decembrie, a intrat în vigoare noul mers al trenurilor. Cu acest prilej, au fost introduse și noile ranguri de tren, respectiv Intercity, Interregio și Regio. Noul mers al trenurilor va fi valabil până pe 8 decembrie 2012.
La trenurile Intercity și Regio, se va păstra tariful, dar se va practica un tarif intermediar pentru trenurile de tip InterRegio, între tariful celor două ranguri de tren Accelerat și Rapid, cu circa 22% mai puțin decât la Rapid și cu circa 12% mai mare decât cel de la Accelerat.
De asemenea, prin tariful de InterRegio aplicat, abonamentele emise la tren Rapid vor scădea cu o sumă între 40 lei / abonament și 140 lei / abonament, iar cele de la tren Accelerat vor crește în medie cu 10 lei / abonament.
La călătoria cu mai multe trenuri, va fi introdus un program de fidelitate care presupune reduceri de 10% pentru două trenuri, 15% pentru trei trenuri, 20% pentru patru trenuri, procentele fiind aplicate la biletele întregi adult și 50% reducere la copii.
În același timp, se va permite utilizarea biletului ca bon fiscal și aplicarea simultană a reducerii de anticipație și a procentului de fidelitate la călătoria cu mai multe trenuri.
Odată cu introducerea noului mers al trenurilor, se vor reduce duratele de parcurs ale trenurilor de rang superior pe magistralele Brașov - Curtici și București - Oradea, în contextul finalizării lucrărilor de reabilitare a infrastructurii feroviare de pe Valea Prahovei.
Totodată, se vor realiza noi legături directe cu trenuri InterRegio, între București - Bistrița, București - Târgu Mureș, București - Sibiu, Craiova - Brașov, Brașov - Sibiu, București - Timișoara, Satu Mare - Constanța, Constanța - Brașov.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4269 secunde