Să curgă şampania! Nunţi şi botezuri până la 2 noaptea, din acest week-end

529
Să curgă şampania! Nunţi şi botezuri până la 2 noaptea, din acest week-end - sus-1622830201.jpg

Articole de la același autor

Sezonul nunţilor ia avânt după toate restricţiile din ultimul an. Mirii care au fost nevoiţi să îşi amâne petrecerile din cauza restricţiilor impuse de pandemie prind curaj şi deja au rezervat mare parte din localurile de la malul mării. Iar, din acest week-end, se vor putea distra două ore în plus, după ce autorităţile au permis prelungirea programului restaurantelor până la ora 2.

Pe măsură ce viaţa revine la normal, după ridicarea multora dintre măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus, se reiau pregătirile pentru marile evenimente din viaţa noastră. Nunţile puse pe pauză încep să fie reprogramate, iar botezurile cu familia încep să aibă cât mai mulţi invitaţi. Restaurantele şi terasele au din ce în ce mai multe solicitări pentru programarea de evenimente în următoarele luni. Iar unele aproape că nu mai au niciun week-end disponibil.

„Mai mult de jumătate din evenimentele pe care le avem deja programate sunt din cele amânate din perioada cu restricţii. Le-am oferit întâietate la rezervare clienţilor noştri care au acceptat să nu îşi retragă avansul şi chiar le-am facilitat o dată mai convenabilă. A fost modul nostru de a le mulţumi că ne-au fost alături în aceste vremuri dificile, când am avut activitatea restricţionată. De aceea, tot ce mai avem disponibil pentru lunile iulie şi august sunt vreo două duminici şi am început să ocupăm şi zile de joi”, ne-a explicat Alina Sava, administratorul unei terase din nordul staţiunii Mamaia.

În Constanţa, restaurantele consacrate sunt şi ele la mare căutare. Însă, pentru că sunt la interior, deocamdată există restricţia ca să fie ocupate la numai jumătate din capacitate. „Noi avem salonul cel mare cu 580 de locuri. Am putea să primim aproape 300 de persoane. Dar încă nu se înghesuie lumea să facă rezervare. Dacă toţi participanţii sunt vaccinaţi putem să primim şi mai mulţi. Dar nu ştim cum se procedează cu verificarea. Cine stă la intrare să îi controleze dacă au făcut vaccinul? Cred că trebuie să chemăm pe cineva de la DSP, nu ştim cum trebuie să procedăm. Să vedem ce ne spun ei”, ne-a mărturisit Nicu Terzi, patronul unui restaurant din Constanţa.

Nuntă pe plajă, fără restricţii

Există însă variante numeroase pentru cei care visează la un eveniment ceva mai exotic, cum ar fi cununia civilă sau religioasă pe plajă. Restricţiile sunt mult mai puţine şi spaţiul este mai generos. Însă chiar şi aşa deja sunt ocupate weekendurile de vară.

„Noi organizăm nunţi pe plajă atât în locaţii de pe litoralul românesc, cât şi în destinaţii din Grecia sau în zone mai exotice. Este vorba despre plaje amenajate, care ţin de o terasă, de un local sau un complex turistic. Oferim tot pachetul de la decor, la meniul pentru consumaţie, băuturi, tot evenimentul. Avem furnizorii noştri testaţi şi acreditaţi în Jupiter, în Mamaia. Tarifele sunt în funcţie de numărul de persoane şi, bineînţeles, în funcţie de buget, conturăm ofertă personalizată. Din păcate, mai avem disponibile date în timpul săptămânii, nu la sfârşit de săptămână”, ne-a precizat reprezentantul unei firme de organizări evenimente.

Pentru cununia civilă, dacă mirii nu au buletin în localitatea respectivă, este nevoie ca să obţină viză de flotant. Abia apoi pot depune actele la starea civilă. Organizatorul susţine că accesul nu este condiţionat de vaccinul împotriva COVID şi că se va putea face şi cu test negativ, în funcţie de numărul de nuntaşi. „În prezent, putem face evenimente chiar şi cu 200 de persoane, în locaţiile pe care le avem în portofoliu. Însă, sunt măsuri care, cu siguranţă, se vor mai schimba până în august şi ne vom adapta din mers”, ne-a mai spus reprezentantul firmei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5831 secunde