Salariile nu mai cresc de la 1 iulie 2017. Guvernul a descoperit că nu sunt bani

454
Salariile nu mai cresc  de la 1 iulie 2017. Guvernul  a descoperit că nu sunt bani - maririlesalariale-1496766265.jpg
Bugetarii chiar și-au făcut deja calcule că în câteva luni vor primi salarii mai mari, dar ar putea rămâne cu aceleași sume, după ce ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu a anunțat că deocamdată nu s-au găsit soluții pentru a acoperi fondurile respective. 


Practic, se caută soluții disperate pentru limitarea impactului bugetar al legii salarizării. Legea salarizării urmează să intre în dezbare la Camera Deputaților. Însă, surse din Ministerul de Finanțe afirmă că sumele alocate celor din Sănătate nu vor mai crește cu 100 la sută. Pe de altă parte, Ministrul Muncii precizează că una dintre variante ar fi ca aceste creșteri să se facă eșalonat: salariile tuturor bugetarilor vor fi majorare cu 25 la sută de la 1 ianuarie 2018, iar de la 1 martie cei din sănătate vor primi încă 75 la sută, iar cei din educație alți 25 la sută.


Lia Olguța Vasilescu a făcut, ieri, un anunț surprinzător: bugetarii vor avea o creștere de 25 la sută de la 1 ianuarie 2018, la jumătate față de promisiunile de 50 la sută creștere făcute personalului din sănătate.


Medicii și profesorii nu vor mai beneficia de majorările promise de la 1 ianuarie 2018, așa cum anunțase Guvernul, care se confruntă acum cu o criză fără precedent. Ministrul Muncii a declarat recent că de la 1 ianuarie 2018 toți bugetarii vor avea o creștere de 25 la sută. "De la 1 ianuarie 2018, toți bugetarii vor avea o creștere de 25 la sută, de la 1 martie încă 25 la sută pentru profesori. Medicii și asistenții au creșteri de peste 100 la sută de la 1 martie, e varianta cu care noi vom intra în comisie. Au fost multe amendamente pe care noi le-am acceptat de la Senat și Camera Deputaților", a anunțat la începutul săptămânii Lia Olguța Vasilescu.


Față de varianta adoptată de Senat, deputații au aprobat o serie de majorări de salarii și sporuri pentru mai multe categorii de funcționari, dar au scăzut indemnizațiile primarilor de orașe, crescându-le pe cele ale vicepreședinților de Consilii Județene.


"Legea este în programul de guvernare al PSD care a spus de la început că vrea această lege. PSD are majoritate în Parlament, are Guvernul, este o lege pentru care răspunde integral și definitiv inițiatorul, adică PSD. Este bine să nu uităm acest aspect. Așteptarea să modific eu ceva la lege mi se pare puțin deplasată", a declarat Klaus Iohannis, adăugând că va face comentarii mai ample pe marginea legii atunci când aceasta va ajunge la promulgare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4417 secunde