Scandal imobiliar, în atenția prefectului Claudiu Palaz

573
La începutul lunii mai, Senol Zevri, directorul Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Constanța, îl acuza pe Valentin Popescu, directorul unui ziar din Constanța, că a vrut să-l șantajeze pentru obținerea unui aviz de mediu pentru ridicarea unei construc-ții pe Bulevardul Ferdinand nr. 33 - 39.
În prezent, construcția a ajuns în atenția Prefecturii Constanța, care verifică dacă au fost respectate prevederile legale. În acest sens, prefectul Claudiu Palaz i-a solicitat primarului municipiului Constanța, Radu Mazăre, o copie a autorizației de construire, în cazul în care aceasta a fost emisă.
"Va trebui să analizăm cu maximă responsabilitate orice act administrativ ce reglementează construirea acestui imobil ce reprezintă un potențial pericol pentru bunurile, imobilele și chiar viețile cetățenilor și care poate expune riscului vestigiile arheologice descoperite de specialiștii din cadrul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie", a declarat prefectul.
S-a decis verificarea autorizației de construire, după ce locuitorii din zonă au reclamat că imobilul afectează con-strucțiile existente și îi lasă fără lumină în case. În plus, în condițiile în care avizul de mediu a fost revocat, autorizația de construire trebuie de asemenea anulată, susțin reprezentanții APM.
"În contestația depusă, locuitorii au anexat studii tehnice realizate de Inspectoratul de Proiectare, în care se arată că terenul, în zona respectivă, este format din loess, este instabil și nu mai suportă încă o încărcătură suplimentară", a afirmat Senol Zevri, care a adăugat că locuitorii au semnalat deja că blocurile au început să se crape.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3038 secunde