Scările autoportante vor face din interiorul dumneavoastră un spațiu modern

252
Scările autoportante vor face din interiorul dumneavoastră un spațiu modern - whitewoodenstairshouse1-1648563627.jpg
Locuințele cu mai multe nivele au ca și element central, foarte important, scara. Aceasta nu doar că este utilă pentru a accesa etajele superioare, însă este o piesă de decor care poate transforma interiorul casei tale. Tipurile de scări pe care le găsești pe piața sunt diferite, ușor de încadrat în diferite stiluri. Scările clasice sunt de cele mai multe ori din lemn, au balustradă și o mână curentă pe peretele opus, iar cele mai multe au și contratreaptă.

Acestea se potrivesc foarte bine pentru locuințele clasice, tradiționale și chiar în locuințele moderne. Însă ce câștigă teren acum și se folosește foarte mult în locuințele moderne, minimaliste, sunt scările autoportante. Interesante, futuriste și practice, acestea sunt din ce în ce mai dorite.


Cum sunt aceste scări autoportante?



Scara autoportantă sau scara plutitoare este acel tip de scară care are treptele dispuse în așa fel încât să dea impresia că plutesc, care pare că nu este prinsă și nu are o structură de susținere.


 Însă aceste scări au o structură care este fie ascunsă sub scară, fie prinsă pe perete. Aceste scări nu au contratreaptă și dau impresia de mult mai mult spațiu deschis, sunt extrem de moderne și interesante. Susținerea acestor scări se face fie prin montarea unor grinzi, rame metalice sau buzunare de perete.

Aceste scări plutitoare au și balustradă pe măsură, astfel că aceasta se realizează fie din sticlă, fie din cabluri, fie lipsește cu desăvârșire. Având ca și concept de bază redarea spațiului ca fiind unul extrem de generos, acest tip de scară se poate monta în orice încăpere, chiar și în apartamente tip studio, și pot fi montate chiar și la exterior. Extrem de versatile, acestea se potrivesc atât la locuințe particulare cât și la spații comerciale sau clădiri de birouri.

Tipuri de scări autoportante și montarea lor

Scările plutitoare se instalează cu ajutorul unor grinzi sau a unor cadre metalice de armare sau buzunare de ancorare prefabricate. Procesul de instalare necesită să fie făcut de către persoane autorizate cu cunoștințe în acest domeniu. Cu ajutorul unui instrument de măsurare laser trebuie să faci măsurătorile corecte după care se vor monta treptele. Aceste scări plutitoare sunt foarte sigure, oferă același confort ca și scările tradiționale , dar într-un alt stil. Iar dacă te gândești că acest stil de scară nu este potrivit atunci când ai copii mici, este cazul să cauți o a doua părere. Aceste scări se potrivesc chiar și în casele cu copii mici, însă recomandăm instalarea unei balustrade de sticlă, care este făcută din sticlă securizată, și optează pentru un design mai larg.

Există mai multe tipuri de scări plutitoare, și anume scări în consolă, scări mono și scări în spirală. Scările în consola sunt acele scări care au doar un capăt montat pe perete, celălalt plutind liber sau fiind atașat la o bară care ține balustrada. Suprastructurile metalice, folosesc față de scările tradiționale care au două grinzi, câte una pe fiecare parte a lor, o singură grindă care susține toată scara. Scara metalică se instalează atașând pașii asprii la o treaptă mono din oțel, iar căpriorii pot fi suplimentați cu diverse sisteme de balustradă. Contactează experții în domeniu și alege care este scara plutitoare potrivită pentru locuința ta și vei avea astfel și montaj de calitate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.58 secunde