Se caută soluţii pentru ajutorarea vârstnicilor nevoiaşi

263
Se caută soluţii pentru ajutorarea vârstnicilor nevoiaşi - ajutoare-1641499145.jpg

Articole de la același autor

Fundația „Crucea Alb - Galbenă”, filiala Constanța, a demarat, de curând, un nou proiect social dedicat vârstnicilor, oferind astfel oportunitatea unui număr de 30 de bătrâni de a beneficia de servicii medicale și/sau sociale la domiciliu. Prin proiectul „Ajutor la bătrâneţe”, reprezentanţii acesteia îşi propun să strângă fonduri cu sprijinul cărora să poată derula activități în teritoriu (zonele defavorizate din județul Constanța), la domiciliul persoanelor care se află în imposibilitatea de a se deplasa.

„Vorbim aici, în principal, de bolnavi greu deplasabili sau imobilizați la pat. Această categorie de pacienți necesită o îngrijire medico-socială de specialitate, prin tehnici, proceduri, manevre și servicii efectuate de personal autorizat, specializat și perfecționat. Perioada alocată proiectului este de trei luni, până pe data de 15 martie 2022 şi a fost aleasă pentru a le fi aproape în sezonul rece, care devine o provocare, un test de rezistență pentru această grupă de vârstă aflată la risc. Lipsa unui sprijin material, moral și fizic reprezintă un factor negativ în evoluția bolii, cu atât mai mult cu cât vârstele avansate sunt asociate cu afecțiuni cronice nu doar dureroase, dar și invalidante”, au precizat cei de la Crucea Alb-Galbenă.

Ce urmează? Vor străbate județul în lung și-n lat, punându-le vârstnicilor la dispoziție materiale medicale și sanitare de care au nevoie, precum și accesorii, echipamente și dispozitive medicale. Dacă doriţi să ajutaţi seniorii Constanţei, o puteţi face printr-un simplu SMS trimis la numărul 8834, care poate să fie gol sau poate conține orice mesaj doriți să transmiteți. Acesta reprezintă, de fapt, o donație de doi euro pe care o faceți pentru bătrânii neajutorați din județul Constanța. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.4056 secunde