Se închide șantierul de pe strada Traian! World Trade Center Constanța nu va mai fi construit

4182
5

Articole de la același autor

Spaimă, nervi, stres, revoltă, resemnare, prin asta au trecut, ani de zile, sute de constănțeni care locuiesc pe strada Traian. Mai întâi li s-a spus că sunt privilegiați, că tocmai sub ferestrele lor se va ridica un mall, un hotel, că zona se va dezvolta văzând cu ochii. După care au văzut cum strada o ia la vale, cum șantierul le distruge apartamentele și nimeni nu vrea să le asigure casele. Acum nici nu mai știu dacă să se bucure sau nu.

Faimosul World Trade Center Constanța nu se va mai construi. Rămâne doar un proiect pe hârtie. Lucrările au fost sistate, deși abia fuseseră reluate astă-iarnă. Mai mult decât atât, se pare că nici nu se va mai lucra vreodată acolo. Zeci de camioane cară, de zor, tone de piatră și astupă fundația a ceea ce ar fi trebuit să devină unul dintre cele mai futuriste centre comerciale din țară.

Gardienii și muncitorii de pe șantier au fost foarte deranjați la vederea presei la fața locului și au refuzat să spună ce fel de lucrări se desfășoară în prezent. De asemenea, reprezentanții companiei Immofinanz, investitorii care au preluat zona la finele lui 2014, nu au putut fi contactați pentru a confirma dacă s-a renunțat la proiect. Surse din cadrul autorităților locale spun însă, că zona va fi sigilată, malul va fi refăcut și că nu se va mai construi nimic.

Peste 40 de milioane de euro… îngropați

În luna februarie a lui 2015, investitorii redeschideau șantierul, declarând că strada a fost stabilizată, că nu mai există riscul ca să o ia la vale, însă punerea în siguranță va fi completă abia atunci când va fi gata toată construcția. În 2013, după o stagnare de șase ani, timp în care malul s-a surpat și strada a fost în pericol să se prăbușească, constructorii au anunțat că au reușit repunerea zonei în siguranță. Apoi, le-a mai trebuit aproape doi ani ca să găsească resursele necesare să lucreze și la complex. Pentru ca acum să oprească tot proiectul.

La momentul respectiv, Nicolae Boiangiu, reprezentantul constructorilor, a spus că valoarea totală a lucrărilor efectuate în zonă depășea deja 40 de milioane de euro.

Un proiect frumos…

Proiectul prevedea construirea unui hotel de patru stele, cu 200 de camere, un mall de 36.000 de metri pătrați, două clădiri de birouri de 14.000 de metri pătrați, o zonă de divertisment de 2.500 de metri pătrați, un institut de artă contemporană și o parcare subterană de 1.500 de locuri. WTC Constanța ar fi avut o suprafață totală de 130.000 mp. 

Comentează știrea

Dan
7 august 2015
Mall

Pai...mazare a lasat sa constuiasca mall-ul in parc..in ce oras se mai intampla asta? Sa distrugi singurul parc al constantei....jenant...inimaginabil...mizerie si tigani in centru printre casele renovate, case istorice in ruine devastate de tigani...e vara...navele de pasageri ocolesc Constanta...ce sa vada?? Tigani si mall in parc? Ce rusine! Cand brasovul sibiul si clujul arata impecabil mazare a tinut colacii de sarme pe stalpi si a vopsit totul in galben. Un oras in ruine si cu spatiile verzi distruse. Strada traian o sa se surpe la prima inundatie.

ionica
7 august 2015
Str.Traian

"Autoritatile" primariei mint cu nerusinare daca au spus ca malul va fi refacut (nu si padurea de copaci care stabilizau malul) ! Peste jumatate de MILION de metri cubi de pamant si sute de copaci au fost dislocate pe o lungime de aproape 800 de metri ,desi lucrarile se desfasurau pe doar 60 metri lungime .CRIMA cu premeditare ,cine va raspunde ?

Andreea
7 august 2015

Castigati bani chiar acum, din prima luna! Cautam de urgenta persoane serioase care sa colaboreze cu noi intr-o activitate simpla, in timpul liber sau full-time, cu castiguri immediate. Oferim si cerem seriozitate absoluta! Pentru mai multe detalii solicitati informatii la adresa de email: [email protected]

daniela
11 august 2015
Cautam colaboratori

Cautam colaboratori pentru publicare anunturii Se lucreaza comod de acasa maxim 3 ore pe zi,in functie de abilitati Cerinte:necesar calculator -conexiune internet -rabdare -cunostinte minime PC -seriozitate -perseverenta -atentie la detalii Nu este necesara experienta. Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail. Veti trece mai intai prin instruire apoi daca doriti,o sa incepeti sa lucrati. Program part-time. Important:nu cereti detalii pe facebook. Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice. Pt. infor****** trimiteti textul ,,info" la adresa : [email protected] Oferim si solicitam seriozitate.In caz ca nu primiti o lectie din probleme tehnice va rog sa ma anuntati! Raspunsul la informatiile solicitate o sa-l primiti in maxim 24 ore.

ben
11 august 2015
Cautam colaboratori

Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala. -Proiectul este lansat de curand si are mari perspective. -NU este necesara niciun fel de experienta! -Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii. -Lucrati intr-un mediu placut, proactiv. -Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic. -Oferim sanse reale de avansare in cariera! -Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale. -Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. -Programul de lucru este flexibil. -Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. -Sunt suficiente studiile medii. -Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. -Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3885 secunde