Se mai vaccinează locuitorii din Constanţa? „Oamenii ar trebui să fie mai încrezători”

780
Se mai vaccinează locuitorii din Constanţa? „Oamenii ar trebui să fie mai încrezători” - fondvaccinare-1643309334.jpg

Articole de la același autor

În timp ce numărul de cazuri de Covid-19 este tot mai mare, numărul celor care se vaccinează împotriva acestui virus nemilos, care face zilnic numeroase victime în rândul populaţiei, este tot mai redus. Din păcate, situaţia este întâlnită la nivelul întregii ţări, nu doar în judeţul Constanţa, lumea devenind tot mai neîncrezătoare în efectele serului recomandat de medici din toată lumea.

Cum se prezintă situaţia la capitolul imunizare împotriva Sars-Cov-2 în judeţul Constanţa? Prost. Și asta nu o spunem noi, ci o arată foarte clar statisticile realizate de specialiști, și care arată negru pe alb, că cifrele, în loc să crească, scad. Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Constanţa, până la acest moment s-au imunizat 350.510 persoane, dintre care 93.691 cu booster, deci doza a treia.

Precizăm că, la acest moment, în municipiul Constanţa vă puteţi vaccina la Pavilionul Expoziţional, Spitalul Militar de Urgență „Alexandru Gafencu”, Spitalul de Boli Infecţioase. Pentru cei care locuiesc în alte localităţi, centre există la Băneasa, Cernavodă, Cobadin, Cogealac, Cumpăna, Eforie Nord, Hârşova, Mangalia, Medgidia, Mihail Kogălniceanu, Năvodari, Ovidiu, Techirghiol şi Valu lui Traian. Deci, pe scurt, centre de vaccinare există, dorinţă să fie, doar că aici situaţia este cea pe care deja o ştim cu toţii. De exemplu, directorul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, dr. Claudia Cambrea, a precizat că centrul din curtea instituţiei funcţionează şi că le vin zilnic în jur de 20-30 de persoane şi altele în care nu sunt decât zece. De ce este reticentă populaţia?

„Probabil că unii nu se vaccinează şi pentru că au văzut că sunt multe cazuri uşoare, dar acestea au apărut tocmai pentru că un segment important din populaţie este imunizat. Eu cred că persoanele la risc s-au vaccinat de mult. Este adevărat, comparativ cu alte valuri, numărul de internări în spitale este mai mic, deci asta înseamnă că nu sunt forme severe, cum au fost anterior, dar chiar şi aşa, lumea trebuie să înţeleagă că aceste metode de prevenire a bolilor prin vaccinare sunt foarte utile. Desigur, ca orice lucru nou, dă naştere la o serie de discuţii, dar eu cred că oamenii ar trebui să fie mai încrezători în personalul medical, care este mai în cunoştinţă de cauză şi care nu ar sfătui populaţia să se imunizeze cu ceva ce nu ar fi benefic pentru organism. Trebuie să vă spun că şi vaccinarea contra variolei a întâmpinat, la timpul ei, o rezistenţă fantastică, dar variola este prima boală infecţioasă eradicată la nivel mondial, prin vaccinare, iar de variolă chiar se murea. Acum este eradicată, pentru că lumea s-a imunizat, ori acelaşi lucru se aşteaptă şi acum”, a declarat medicul Claudia Cambrea, pentru „Cuget liber”.

La rândul său, directorul Spitalului Municipal Medgidia, Eugen Agliţoiu, a subliniat că vaccinarea merge slab, ca în întreaga ţară, de altfel. Aici, cadrele medicale inoculează serul contra noului coronavirus pentru circa 30-40 persoane pe zi. Nu vă gândiţi că la alte centre situaţia este mai bună, pentru că nu este aşa. Directorul Spitalului Militar de Urgenţă „Alexandru Gafencu” din Constanţa, dr. Aurel Trană, a precizat că la ei se prezintă zilnic în jur de 40-50 de persoane şi majoritatea nu pentru prima doză, mulţi vin pentru booster. Tocmai de aceea, a subliniat medicul, oamenii trebuie să fie conştienţi de faptul că evoluţia celor vaccinaţi, în comparaţie cu cei nevaccinaţi, este imensă. „De curând am avut un pacient, în vârstă de 24 de ani, cu saturaţia 40%, nevaccinat. Prima dată a refuzat internarea, când avea saturaţia de peste 80, iar a doua oară când s-a prezentat la spital starea lui de sănătate se deteriorase considerabil”, a adăugat el. Şi, desigur, ca acesta există foarte multe alte persoane, care preferă să sufere, dar să nu se imunizeze. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.5857 secunde