Se răcește vremea! Informare meteo de instabilitate atmosferică, în toată țara

253
Se răcește vremea! Informare meteo de instabilitate  atmosferică, în toată țara - informaremeteo-1470841420.jpg

Articole recomandate

Dacă v-ați plâns de multele grade din termometre acum aveți toate motivele să nu o mai faceți, căci se anunță vreme de toamnă atât la malul mării, cât și în restul regiunilor. Dar până atunci mai avem de îndurat un val de caniculă.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo de instabilitate atmosferică, valabilă azi și vineri în mare parte din țară, dar și de caniculă și disconfort termic care urmează să afecteze Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea continentală.

Potrivit meteorologilor, până mâine în jurul orei 15:00, vremea va fi în general instabilă. Concret, se vor semnala averse ce vor avea caracter torențial, frecvente descărcări electrice, inten-sificări ale vântului care pot lua aspect de vijelie și izolat căderi de grindină. Pe spații mici, cantitățile de apă vor depăși 30, chiar 40 l/mp.

Începând din orele serii și până în după-amiaza zilei de vineri, 12 august, fenomene similare se vor manifesta pe arii mult mai extinse, respectiv în regiunile sud-estice și estice, precum și în zona de munte, cu precădere în Carpații Orientali.

Din punct de vedere ar temperaturilor, în cea mai mare parte a Munteniei, în sudul Moldovei, precum și în Dobrogea continentală, în după-amiaza zilei de azi, vremea va fi caniculară, cu maxime de 35 - 36 de grade și, izolat, 37 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Însă, meteorologii precizează că vineri, 12 august, vremea va deveni răcoroasă în toată țara, iar în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice vor actualiza informarea emisă miercuri.

Continuând în același ritm, specialiștii ANM ne mai spun că în weekend vom asista la o răcorire serioasă a vremii. Nu vor fi mai mult de 29-30 de grade în termometre.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 26 Iulie 2016
Stire din Social : Vreme caniculară, la Constanța
Pagina a fost generata in 0.8747 secunde