Secetă extremă în Dobrogea. Culturile agricole, afectate

195
Secetă extremă în Dobrogea. Culturile agricole, afectate - seceta-1437668992.jpg

Articole de la același autor

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare privind intensi-tatea fenomenului de secetă în țara noastră, la această oră.

Potrivit specialiștilor, la data de 22 iulie 2015, rezerva de apă din sol în cultura de porumb înregistrează valori scăzute și deosebit de scăzute, seceta pedologică fiind moderată, puternică și extremă, în Crișana, Maramureș, Moldova și Dobrogea, pe suprafețe agricole extinse din Banat, Oltenia, Muntenia și vestul Transilvaniei. Totuși, în cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul și nord-vestul Munteniei, local, în centrul, sudul și estul Olteniei, izolat în vestul Banatului, conținutul de apă din sol se încadrează în limite satisfăcătoare și apropiate de optim.

"Până pe 29 iulie, prognoza meteorologică estimează o vreme călduroasă, caniculară în orele amiezii în cea mai mare parte a țării. Regimul precipitațiilor va fi predominant deficitar, probabilitatea de apariție a averselor fiind în creștere spre sfârșitul lunii, când, temporar, vor fi posibile ploi locale îndeosebi în regiunile vestice, nordice și centrale. În aceste condiții, fenomenul de secetă pedologică cu diferite grade de intensitate (moderată, puternică și extremă) se va putea menține pe areale agricole extinse din estul, sud-estul, sudul și vestul țării, deficiențele cele mai mari de apă în sol semnalându-se în Moldova, Dobrogea, Banat și Crișana, cea mai mare parte a Munteniei și Olteniei, sud-vestul Transilvaniei", explică Ion Sandu, directorul ANM.

În funcție de evoluția condițiilor meteorologice sub aspectul regimului de temperaturi și a cantităților de precipitații, ANM va actualiza permanent informațiile privind dinamica fenomenului de secetă pedologică, iar acestea vor fi transmise operațional către autorități. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 23 Martie 2015
Stire din Social : 23 martie, o zi importantă
Pagina a fost generata in 0.5624 secunde