Seniorii Căminului pentru Persoane Vârstnice au sărbătorit zile de mare importanță istorică

183
Seniorii Căminului pentru Persoane Vârstnice au sărbătorit zile de mare importanță istorică - activitate-camin-9-mai-1715281955.jpeg

Articole de la același autor

Ziua Independenței României, Ziua Victoriei, Ziua Europei și Ziua Regalității au fost sărbătorite la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța, care a marcat aceste zile de mare importanță istorică prin activități deosebite.

Seniorii au discutat despre evenimentele importante ale istoriei naționale și universale, au vizionat documentare tematice și au fost informați cu privire la termenii noi legați de Uniunea Europeană, țările din cadrul UE, obiectivele și valorile acesteia.

„Pe 9 mai sărbătorim Ziua Europei, sărbătoarea anuală a păcii și unității în Europa, și Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial, care reprezintă semnarea actului de capitulare a Germaniei naziste în urmă cu 79 de ani și încetarea războiului pe bătrânul continent.

Pe 10 mai, începând din anul 2022, sărbătorim Ziua Independenței Naționale a României. Proclamarea independenței de stat a reprezentat încununarea eforturilor politice și diplomatice întreprinse în acei ani pentru emanciparea României de sub suzeranitatea otomană. La 10 mai 1877, moțiunea adoptată de Adunarea Deputaților și Senat a devenit lege prin promulgarea ei de domnitorul Carol I, consfințind în mod oficial apariția noului stat independent. Legea privind sărbătorirea Zilei Independenței de Stat a României a fost adoptată de Parlamentul României la data de 8 iulie 2021. Și tot pe 10 mai, este marcată Ziua Regalității. La 10 mai 1866, Carol I a fost proclamat Domnitor al României, iar la 10 mai 1881 a fost proclamat regatul. Din 1866 și până la momentul abdicării Regelui Mihai I la 30 decembrie 1947, data de 10 Mai a fost Ziua Națională a României”, au transmis reprezentanții Primăriei Municipiului Constanța.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5826 secunde