Sezonul nunților face victime. Zeci de persoane au ajuns la spital, după ce au participat la două cununii

284
Sezonul nunților face victime. Zeci de persoane au ajuns la spital, după ce au participat la două cununii - nuntasispital678x381-1693749953.png
Douăzeci şi una de persoane care au participat la două nunţi, una în comuna Ocoliş, cealaltă în Alba Iulia, au ajuns la spital, sâmbătă, acuzând simptome specifice toxiinfecţiei alimentare. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba anunţă că a deschis anchete epidemiologice pentru a stabili cauzele care au dus la îmbolnăvirea acestora.
Unul dintre evenimentele în urma cărora mai mulţi oameni au ajuns la spital a avut loc la o pensiune din comuna Ocoliş.


Conform DSP Alba, şapte persoane care au participat la o cununie au acuzat stări de rău şi au fost transportate la cea mai apropiată unitate sanitară, respectiv Spitalul Municipal Turda. Trei dintre pacienţi au plecat acasă în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, iar alţi patru, doi bărbaţi şi două femei, au rămas internaţi. Raportările făcute duminică arată că starea lor este una bună. La cununie au participat 40 de persoane, scrie stiripesurse.ro


„Cea de-a doua anchetă epidemiologică a fost declanşată după ce tot în cursul serii de sâmbătă alte 13 persoane care participau la o nuntă ce a avut loc la o sală de evenimente de pe raza municipiului Alba Iulia au acuzat de asemenea stări de rău şi s-au prezentat la UPU Alba Iulia. Un copil de 14 ani care acuza o stare de rău uşoară/moderată a fost internat pentru supraveghere. Ceilalţi au refuzat internarea. La nuntă au participat aproximativ 200 de persoane”, a transmis, duminică, directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.


Atât în cazul de la Alba Iulia, cât şi în cel de la Ocoliş inspectorii DSP Alba, alături de reprezentanţi ai DSVSA Alba şi cei ai Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Alba, au mers la cele două unităţi de alimentaţie publică pentru a preleva probe din mâncarea servită cât şi de pe mâinile personalului care a manipulat alimentele la cele două locaţii pentru stabilirea exactă a cauzei care a dus la cele 21 cazuri de presupusă toxiinfecţie alimentară.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6418 secunde