Situaţie îngrijorătoare în spitalele de copii: Sezonul virozelor cu simptome de lungă durată

5156
1
Situaţie îngrijorătoare în spitalele de copii: Sezonul virozelor cu simptome de lungă durată - copii-1650024573.jpg

Articole de la același autor

Este o situaţie îngrijorătoare în spitalele de pediatrie. În acest sezon gripal, pacienţii se confruntă cu simptome de lungă durată, care persistă chiar şi trei săptămâni. 


Medicii avertizează că foarte mulţi copii ajung la spital cu forme grave de boală, după ce trec prin numeroase episoade de răceală.

Potrivit Antena3.ro specialiştii atrag atenţia că astfel de situaţii apar pentru că cei mici se întorc în colectivitate, deşi nu sunt complet vindecaţi.

Atenţie, o răceală netratată la timp poate duce la pneumonie, spun specialiştii.


Medicii avertizează că simptomele pot dura chiar şi trei săptămâni, dacă revenirea în colectivitate are loc înainte de vindecare.


Comentează știrea

Aminar
17 aprilie 2022
Oana

Cred si eu ca cei mici se intorc in colectivitate cand inca nu sunt complet vindecati, pentru ca parintii nu au ce sa faca cu ei. Stiti ca medicul de familie nu poate da mai mult de 5 zile concediu medical parintelui pentru ingrijire copil? Stiti ca nici un medic, nici chiar specialistul, nu poate da concediu medical daca ai mai avut deja in aceeasi luna? Eu m.am confruntat cu aceasta situatie cand fetita mea a avut la inceputul lunii o enteroviroza, am stat cu ea in medical o sapt, apoi a mai mers la gradi o sapt si apoi a facut o viroza. Singura solutie este internarea, dar daca nu e forma severa nici nu te interneaza. Si asa ajungi nevoit sa.ti iei cateva zile concediu de odihna( daca te lasa angajatorul) si apoi il trimiti iar in colectivitate. E absurd!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4731 secunde