Șoc pentru constănțeni! Facturi uriașe la apa caldă

5333
8
Șoc pentru constănțeni! Facturi uriașe la apa caldă - fond-1466092263.jpg
• RADET amintește că populația plătește prețul întreg, reglementat de ANRE, pentru că nu se mai aplică subvenția pentru sezonul rece


După o iarnă în care au beneficiat de subvenție generalizată la încălzire, constănțenii s-au trezit acum cu facturi uriașe la întreținere. Oamenii au intrat în panică atunci când au văzut că au de plătit zeci de lei în plus pentru apa caldă consumată.


În realitate, însă, nu este vorba despre vreo majorare a prețului gigacaloriei, ci doar de revenirea la tariful fără subvenția acordată de Primăria Constanța, pentru sezonul rece.


"Fără niciun preaviz, RADET a majorat prețul apei calde. Este un abuz de putere al RADET, vara nu e ca iarna!", ne-a scris pe adresa redacției G. Ionescu, administratorul unei asociații de pro-prietari din Constanța. Potrivit acestuia, facturile au venit mărite față de lunile anterioare, diferența de tarif observându-se la prețul pentru apa caldă. Același lucru ne-a fost semnalat și de George Marinescu, care locuiește la casă: "Sunt racordat la RADET și, citind factura pentru apă caldă, am constatat că se aplică un preț de 411,82 de lei pentru o gigacalorie. Este enorm! De când s-a ajuns la prețul acesta? Niciodată nu a fost 411,82 de lei. Cel mai scump a fost 382 de lei. Ce au făcut, după ce i-am ales, primul lucru au scumpit apa caldă?", ne-a declarat, indignat, constănțeanul.


"Prețul este același din iarnă!"


Contactat telefonic, directorul general al RADET Constanța, a confirmat că prețul pentru gigacalorie practicat în prezent este de 411,82 de lei. "Prețul este același din iarnă. Acesta a fost aprobat în luna ianuarie 2016, de către Consiliul Local. Însă nu se mai aplică acea subvenție acordată de primărie, beneficiarii erau facturați pe perioada sezonului rece cu tariful de 250 de lei pentru o gigacalorie", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul Liviu Popa.


De altfel, pe facturile fiscale trimise abonaților de către RADET, apare, într-o căsuță, în sub-solul paginii, informația privind tariful aplicat: "Temei legal tarif populație 411,82 de lei cu TVA, conform Legii nr. 325/14.07.2006 art.40 alini (8) și (9) și H.C.L.M. nr. 11/29.11.2016".


Precizăm că, în luna ianuarie 2016, reprezentanții RADET au informat Primăria Constanța că prețul local de facturare a energiei termice furnizate a fost majorată de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) la aproximativ 411 lei. Ulterior, consilierii locali au votat ca prețul pentru constănțeni să rămână la 250 de lei, diferența urmând să fie subvenționată de către primărie. Subvenția se acordă însă, doar pentru sezonul rece, așa că până la iarnă, constănțenii vor plăti apa caldă la tariful de 411,82 de lei pe gigacalorie.


Comentează știrea

Sile
17 iunie 2016
Pretul gigacaloriei

Aha , s-a revenit la pretul normal . In sezonul rece se subventioneaza iar - DIN BANI PUBLICI ? Si numai la racordatii RADET . Adica discriminare pe fata .

Io
17 iunie 2016
La puscarie cu penalii astia !

La puscărie cu penalii ăstia , prin prețul ăsta îsi acoperă toate pierderile pe care le au , trebuie calculat cât costă litrul de apă , cât costă încălzirea lui plus transportul sau să vedem si noi ce formulă de calcul au cei de la radet

costel
17 iunie 2016
deci astia stiu sigur cum iese votul pentru nov 2016

H.C.L.M. nr. 11/29.11.2016". super tare!

nevermind
17 iunie 2016
Așa ceva nu se iegzistă!

Tot aici, în Cuget, a apărut un domn director - nu i-am reținut numele, că nu era important - care ne argumenta el foarte inteligent cum sistemul centralizat este net superior centralei termice individuale și cum prețurile sînt foarte mici de fapt. Îl rog să ne explice din nou cum stă treaba, sînt sigur că e o eroare acum și ne va convinge să renunțăm la centralele proprii. Haideți, domn director, așteptăm noi argumente.

Tx
17 iunie 2016
Dupa alegeri

Hai acum Pupati in CUR PSD-ul retarzii drecului , comunisti imbecili spanzurativa ...

cristi
17 iunie 2016
411 ?

si in anii trecuti a fost la fel ? sau doar acum ,incepand cu 2016 ?c

Rachieru
17 iunie 2016
zis si ilie puscarie

v-am tras-o fraierilor !

Paul
28 iunie 2016
Apa calda

Interesant este calculul.de mărirea prețului de către Anre știam din aprilie.daca un deținător de centrala pe gaze,prepara 5mc3 cu 15 ron,cum radetul a ajuns la peste 9 ron încălzitul pe mc3?

Pagina a fost generata in 0.3667 secunde