Soluția salvatoare! Pensia privată obligatorie

1010
5
Soluția salvatoare! Pensia privată obligatorie - fotofondpensii-1439913282.jpg

Articole de la același autor

Unii constănțeni așteaptă pensionarea ca pe o eliberare. Alții se gândesc însă cu groază că veniturile lunare le vor scădea simțitor, în condițiile în care pensia medie în județul Constanța abia dacă depășește 850 de lei.

Dacă generațiile actuale de pensionari nu prea mai au ce să facă, generațiile viitoare își pun toate speranțele în pilonul II de pensii, adică acea contribuție obligatorie la sistemul de pensii administrate privat. Practic, din cei 10,5 la sută pe care fiecare angajat îi plătește ca și contribuție la pensie, 4,5 la sută sunt transferați într-un cont separat, al unui fond de investiții. Până la pensionare, banii strânși în contul respectiv vor fi investiți, dar cu prudență, de către o companie specializată, autorizată de către Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii.

În cazul în care nu știți la ce fond de pensii obligatorii sunteți înscris, puteți afla de la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private. Administratorul fondului la care ați fost repartizat aleatoriu este obligat să vă transmită o scrisoare cu confirmarea aderării. Dacă nu ați primit înștiințarea, puteți să înaintați o adresă la CSSPP prin care solicitați sprijinul pentru identificarea și comunicarea fondului la care ați fost înscris.

Pensia privată poate fi moștenită

Atâta vreme cât contribuiți la sistemul public de pensii, nu vă puteți retrage din sistemul fondurilor de pensii private obligatorii, până la deschiderea dreptului la pensia privată. După pensionare, aveți dreptul să utilizați activul personal pentru plata pensiei private sau să primiți pensia privată într-o rată unică ori eșalonată. În cazul în care intervine decesul beneficiarului înainte de a începe plata pensiei sau în timpul plății, sumele strânse în contul de pensie privată pot fi moștenite.

Conturi de mii de lei

În prezent, peste 150.000 de români au în conturile personale aferente fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul al doilea) active de peste 13.000 de lei. Potrivit datelor făcute publice de Autoritatea de Supraveghere Financiară, în anul 2014, erau înregistrați ca participanți la Pilonul al doilea de pensii peste 6,12 milioane de români. Valoarea activelor nete înregistrate de fondurile de pensii private aferente Pilonului II a fost de 14,84 miliarde de lei (3,33 miliarde de euro), în creștere cu aproximativ 900 milioane de lei față de 31 decembrie 2013. Contribuția medie în luna martie a celor 3,68 milioane de participanți a fost de 83,12 de lei. Valoarea medie a unui cont în Pilonul II a fost de 2.503 lei (aproximativ 562 de euro).

Valoarea medie a unui cont în Pilonul II pentru cei 3,19 milioane participanți care au avut contribuții lunare repetitive în perioada mai 2008 - martie 2014 este de 3.357 lei (aproximativ 750 euro). Aproximativ 450.000 de persoane aveau valori ale contului cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei. 

Comentează știrea

Hanganu
19 august 2015
Solutie

Deocamdata orizai al generatiilor inca in putere dar mai ales al celor tineri este acoperit ,din cauza banditilor care continua sa domine in zonele de conducere,fie institutionale si politice,fie chiar in sanul societatii in general. Prin urmare,solutia salvatoare pentru oamenii normali ar fi emigrarea definitiva,doar asa ei vor avea o viata demna si copii lor vor trai fara sa cunoasca mizeria umana din Romania.Ar putea fi o solutie ca romanii sa se uneasca si sa lupte cu adevarat pentru binele propriu,sa nu mai lase banditii sa-i conduca,dar asta e deja utopie.

NELU
19 august 2015
ASTA NU E PENSIE

Este un depozit bancar. Banii se pot lua o data sau in transe. Daca te pune dracu sa traiesti 90 de ani, cersesti in fata cimitirului.

Constantean
19 august 2015
Uite sursele pentru pensii

Să incepem cu desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor si magistaților.

Iuliana
19 august 2015
Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar!

Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

wakeuptime
19 august 2015
Selectam

-Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala. -Proiectul este lansat de curand si are mari perspective. -NU este necesara niciun fel de experienta! -Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii. -Lucrati intr-un mediu placut, proactiv. -Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic. -Oferim sanse reale de avansare in cariera! -Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale. -Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. -Programul de lucru este flexibil. -Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. -Sunt suficiente studiile medii. -Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. -Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3495 secunde