Spălătoriile auto, verificate de Inspectoratul de Muncă

337
Spălătoriile auto, verificate de Inspectoratul de Muncă - spalatorii-1501604040.jpg

Articole de la același autor

Inspectorii de muncă din județul Constanța au luat la puricat în ultimele zile patronii care dețin spălătorii auto și angajează muncitori la negru. Acțiunile de control au fost efectuate în cadrul unei campanii organizate la nivelul întregii țări și al cărei scop a fost acela de identificare a angajatorilor care folosesc personal fără forme de angajare. În același timp, a precizat șeful Inspectoraului Teritorial de Muncă (ITM), Eugen Bola s-a urmărit creșterea gradului de conștientizare a angajaților, dar și angajatorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă. 


De asemenea, aceste verificări au în vedere creșterea gradului de conștientizare a patronilor și salariaților privind necesitatea respectării la locul de muncă a legislației în domeniul securității și sănătății în muncă și eliminarea riscurilor profesionale specifice acestor locuri, precum cădere la același nivel prin alunecare, expunere la temperaturi extreme, electrocutare. 


Cu această ocazie, reprezentanții ITM au constatat că agenții economici nu țin evidența reală a orelor prestate de salariați și nu au făcut repartizarea programului de lucru în cazul contractelor cu timp parțial. În același timp, unii dintre ei au fost sancționați pentru nepurtarea integrală a echipamentului individual de protecție și lipsa semnalizării de securitate la locul de muncă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4442 secunde